Burdur Dsyb'den Kibrit'e 120 Baş Düve - Son Dakika
Yerel

Burdur Dsyb'den Kibrit'e 120 Baş Düve

Burdur Dsyb\'den Kibrit\'e 120 Baş Düve

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Süt Sığırcılığı Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Ağlasun ilçesi Kibrit Köyü'nde 214 baş düve dağıtıldı.

09.05.2012 14:50

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Süt Sığırcılığı Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Ağlasun ilçesi Kibrit Köyü'nde 214 baş düve dağıtıldı.

Şenlik havasında gerçekleşen teslimata, Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Yelişbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı katıldı. Yetiştiricilere teslim edilecek hayvanların gerekli aşıları, mıknatıs yutturulması işlemleri Burdur DSYB'nin uzman personeli tarafından gerçekleştirildi. 124 baş düve çekilen kura sonucu sahiplerine teslim edildi.

Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan yaptığı açıklamada, "Teslim ettiğimiz düveler yeni sahiplerini inşallah verim ve bereket getirir. Böyle projelerle köylerimizde hayvancılık yapmayan kalmasın istiyoruz" dedi.

Özcan, 18-20 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Burdur Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın Gazi Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirileceğini de hatırlatarak, "Herkesi 35 bin kişi ile süt içme rekor denemesine hep birlikte 'Burdur inadına süt üretiyor, inadına süt içiyor' demek için davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise, "Teslimatı yapılan hayvanların sağlıklı yapısı Burdur hayvancılığı için umut vaat ediyor. Bu tip projeler ilimiz hayvancılığı için çok önemlidir. Yapılan her proje ile köylerimizde işsiz sayısı azalmakta ve gelir seviyesi yükselmektedir. Ayrıca ihalenin Burdur DSYB tarafından alınması ve teslim edilmesi bizleri ayrıca sevindirmiştir. Burdur DSYB Düve toplama ve teslimatında kendini ispatlamış ve her gerçekleştirdiği teslimatla da güven tazeleyen bir birliktir. Projenin gerçekleştirilmesinde Bakanlığımız, Kooperatifimiz, Burdur DSYB'ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, teslim edilen düvelerin sahiplerine bol kazanç getirmesini temenni ediyorum" dedi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur Dsyb'den Kibrit'e 120 Baş Düve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement