Burhaniye'de Köylü Gençler Yarım Asırlık İpek Bayrak Taşıyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Köylü Gençler Yarım Asırlık İpek Bayrak Taşıyor

Burhaniye\'de Köylü Gençler Yarım Asırlık İpek Bayrak Taşıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Bahadınlı köyünde, düğün ve sünnetlerde köy gençlerinin çektiği tarihi ipek bayraklar ilgi odağı oldu.

04.10.2015 12:29

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Bahadınlı köyünde, düğün ve sünnetlerde köy gençlerinin çektiği tarihi ipek bayraklar ilgi odağı oldu. Biri yarım asırlıktan fazla olan iki bayrağı çeken gençler, bayrağı dedelerinden aldıklarını söylerken, köyün yaşlıları da, bayraklarla gurur duyduklarını anlattı.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Bahadınlı köyünde gençler, düğün ve sünnetlerde çift bayrak taşıyor. Bayraklardan biri 50 yıllıktan fazla olduğu aktarılırken, biri de 7 yıl önce özel ipek kumaştan yapılmış. Tekbirlerle kılıfından çıkarılan ve tekrar tekbirlerle kılıfına konan bayraklar efe başının sandığında saklanıyor. Bahadınlı köyü halkı, ipek bayrak geleneğini yaşatmaya kararlı görünüyor. İpek bayraklar son olarak Sibel- Emre Karaman çiftinin düğününde çekildi. Bayrakların çok önemli olduğunu anlatan Bayraktar Furkan Aydoğan." Bu bayrakları dedelerimizden aldık. Şimdi düğünlerde, sünnetlerde çekiyoruz. Bayraklarımız ilgi çekiyor. Bayraklarımız ipek kumaştan yapılmıştır. Bir tanesi de 50 yıllıktan fazladır. Bayraklarımızla gurur duyuyoruz" dedi. Köylülerden Nihat Kökçü de,"Ben 70 yaşımdayım. Bayrağımız 50-55 seneliktir. Düğünlerde sünnet cemiyetlerimizde bayrağımızı gururla taşımayı teşvik ediyoruz. Gençlerimize verdik. Biz de yaşlılar olarak yardımcı oluyoruz. İlahilerle tekbirlerle düğünlerimizde, sünnetlerimiz de bayraklarımızı çekiyoruz. Bayrağımız çok eski. İpek kumaştan yapılmıştır. Bunu yaşlı hacı ninelerimiz yaptırdı. Şimdi hepsi Rahmetli oldular. Onlardan eser olarak kaldı. Tekrar köyümüzün halkı bir tane daha sancak yaptırdı. İkisini de taşımaktan gurur duyuyoruz" dedi. Mustafa Demir de," Bahadınlı köyünün bayrakları bizim iftihar vesilemizdir Bütün düğünlerde sünnetlerde gençlerimiz bayrağımızı çeker dalgalandırırlar. Bizde bununla iftar ederiz, gururlanırız. Bayraklarımız ipektendir. Tarihi eskidir. En azından 50 yıllık olduğu söylenmektedir. Köyümüzün bayraklarıyla, gençleriyle, halkıyla iftar ediyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Köylü Gençler Yarım Asırlık İpek Bayrak Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement