Bursa'da "Kendi Everest'inize Tırmanın Semineri" - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "Kendi Everest'inize Tırmanın Semineri"

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, bir dağcının, ölüm tehlikeleri atlatıp zirveye ulaştığında ayağa kalkıp onu alkışlayacak bir motivasyonu bulunmadığını ve içsel motivasyona sahip olunması gerektiğini söyledi.(UÜ) Prof.Dr.Mete...

19.04.2013 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, bir dağcının, ölüm tehlikeleri atlatıp zirveye ulaştığında ayağa kalkıp onu alkışlayacak bir motivasyonu bulunmadığını ve içsel motivasyona sahip olunması gerektiğini söyledi.

Mahruki, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından Uludağ Üniversitesi

(UÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kendi Everest'inize Tırmanın Semineri"nde yaptığı konuşmada, herkesin, mutlu olduğu işle uğraşmasını tavsiye etti.

Bireyin ya mesleğini sevmesi ya da sevdiği mesleği yapması gerektiğini bildiren Mahruki, "Cesaret, korkunun kontrol edilmiş halidir. Bir dağcının, ölüm tehlikesi atlatıp zirveye ulaştığında ayağa kalkıp onu alkışlayacak bir motivasyonu yoktur. İçsel motivasyona sahip olmak gerekir" dedi.

Mahruki, askerlik yaşamına benzer özelliklere sahip dağ kardeşliğinde, ipi birlikte tutmanın esas olduğunu belirtti.

Aynı ipe bağlı olunan kişiye güvenilmesinin önemini vurgulayan Mahruki, "Ya ikimiz de aynı kazanın parçası olacağız ya da evlerimize beraber döneceğiz" ifadesini kullandı.

Mark Twain'in, "Ön yargı, taassup ve dar görüşlülüğün en iyi tedavisi seyahattir" sözünü hatırlatan Mahruki, zorlu seyahatlerinde, bilgi brikimi ve becerilerinin yanı sıra en çok şansa ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

AKUT'u kurmaya karar verdiklerinde 25 yaşında olduğunu anlatan Mahruki, şimdiye kadar bin 500'ü aşkın insanın hayatını kurtarmada aktif rol aldıklarını sözlerine ekledi.

Mahruki, katılımcıların sorularını da yanıtladığı seminerin ardından kitaplarını imzaladı. - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'Kendi Everest'inize Tırmanın Semineri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement