Bursa ile Kuzey Irak Arasında İşbirliği Artıyor - Son Dakika
Yerel

Bursa ile Kuzey Irak Arasında İşbirliği Artıyor

Bursa ile Kuzey Irak Arasında İşbirliği Artıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursalı bir grup işadamı ile Kuzey Irak'a çıkarma yaptı.

30.05.2013 10:23

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursalı bir grup işadamı ile Kuzey Irak'a çıkarma yaptı.

Vali Harput, Kuzey Irak'a yaptıkları 3 günlük gezinin çok verimli geçtiğini belirterek, "Kuzey Irak, son birkaç yılda çok hızlı gelişen, özellikle ekonomik ve ticari bakımdan Türkiye'mizin Irak'a yapmış olduğu ihracatın en büyük dilimini üzerine çeken bir bölge. Şu an Türkiye'nin Irak'a yaklaşık 12 milyar dolara yakın bir ihracatı var ve bunun yüzde 70'inden fazlasını Kuzey Irak bölgesi işgal ediyor. Özellikle Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Urfa gibi illerimizdeki esnaf ve iş adamlarımızın çok ciddi bir yatırım ve ticaret yaptığı o bölgede Bursa'mız yeterince ağırlıklı değil" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Irak Bölgesel Yönetimi Sanayi Bakanı Sayın Sinan Çelebi ile beraber 4 valinin Bursa'ya geldiğini hatırlatan Harput, "Kuzey Irak Bölgesine 3 günlük bir ziyaret yaptık. Ziyaretimiz fevkalade olumlu geçti. Büyük bir ekonomik zenginliği olan o bölgede, Fransa, Amerika, Kore, Çin ve İran olmak üzere dünyanın her tarafından çok ciddi yatırımcılar tarafından adeta yarış halinde bir sürecin yaşandığını gördük. Elbette

bölgede yatırımda, ticarette en büyük pay sahibi

Türkiye olması gerekir.

Gelecekte bütün dünyanın büyük önem verdiği bu bölgede Bursa olarak ciddi bir ağırlığımızın olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Harput, Kuzey Irak bölgesinin özellikle sektörler itibariyle alt yapı, inşaat, turizm, eğitim, sağlık, kültür olmak üzere her alanda çok ciddi yatırım açığı olan, yatırıma aç olan bir bölge olduğuna dikkat çekerek, "Dolayısıyla Bursa'mızın yapacağı çok ciddi yatırımların ve ticari ilişkilerin olacağına arkadaşlarımız özellikle inandılar. Burada aynı zamanda Türkiye'ye gelen insanların yüzde 30'nun sağlık hizmeti almak için geldiğini biz müşahede ettik. Dolayısıyla yapmış olduğumuz görüşmeler ve imzalamış olduğumuz

işbirliği protokolüyle önümüzdeki süreçte çok büyük bir ekonomik, ticari, turistik, sağlık, kültürel, eğitim işbirliği çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

(YS)

30.05.2013 10: 14: 51

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa ile Kuzey Irak Arasında İşbirliği Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement