Bursa Pazarcıklılar Derneği'nden "3. Boza Gecesi" - Son Dakika
Yerel

Bursa Pazarcıklılar Derneği'nden "3. Boza Gecesi"

Bursa Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "3.Boza Gecesi" düzenlendi.

21.01.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "3. Boza Gecesi" düzenlendi.

Bursa Şehreküstü Fomara Meydanı Çağrı Düğün Salonu'ndaki geceye, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve İsmet Su, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Kaymakam Vekili Mustafa Demir, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin, Pazaryeri eski Belediye Başkanı Hikmet Öztürk, Şeyh Edebali Dernek Başkanı Salim Yaşar, Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Turan, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Demirhan, yaptığı konuşmada, Pazarcıklıların devletine ve milletine bağlı insanlar olduğunu ve ekonomik sebeplerden dolayı çok göç verdiğini belirterek, kentin ekonomisi ve iş imkanıyla refah seviyesine ulaşacağına inandığını kaydetti.

Demir de Bursa'da Pazaryeri halkını bir arada birlik, beraberlik ve dayanışma içinde görmekten büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

Yalçın ise Bursa'da yaşayan Pazarcıklıları bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turan da 2006 yılında birliği, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak amacıyla Bursa Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurduklarını hatırlattı.

Gecede, derneğe gelir sağlamak amacıyla Kınık el yapımı iki vazo açık arttırmaya çıkartıldı. Vazolardan birisi 700 liraya Belediye Başkanı Yalçın'a diğeri de bin liraya iş adamı Kamil Ceylan'a satıldı. Derneğe maddi ve manevi destekte bulunanlara dernek tarafından plaket verildi.

Etkinlik, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ve Bilecik Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile yerel sanatçıların konseriyle sona erdi.

Muhabir: İbrahim Öztosun/ Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Pazarcıklılar Derneği'nden '3. Boza Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement