Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliği'nde Burdurlular Derneği Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliği'nde Burdurlular Derneği Gecesi Düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında Burdurlular Derneği Gecesi düzenlendi.

30.07.2012 13:40

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında Burdurlular Derneği Gecesi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca organize edilen Ramazan Şenlikleri devam ediyor. Karaalioğlu Parkı Orta Mirador'da düzenlenen şenliklere Antalyalılar ilgi gösteriyor. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen Burdurlular Derneği Gecesi'nde, Burdurlular yöresel gösterileriyle izleyenlere keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.

Gecede, Teke yöresi oyunları sergilendi, yöresel çalgılar, sipsi ve cura eşliğinde yöresel türkülerden örnekler sunuldu. Şenliklerde temsili kına gecesi de canlandırıldı. Daha sonra yöresel halk oyunları sergilendi. Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Lokman Uysal, böyle bir akşamda kendi yörelerinin kültürünü paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, Ramazan şenliklerine Antalyalılar tarafından gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, "Antalya'da çok sayıda Burdurlu yaşıyor. Böyle etkinliklerle kendi yörelerinin kültür ve sanatını yaşıyorlar" dedi.

Ramazan Şenlikleri kapsamında yarın "Yörükler Derneği Gecesi", 3 Ağustos Cuma günü Sunay Akın ile "Mahya Işıkları", 4 Ağustos Cumartesi günü ise "Eşref Vakti" konseri düzenlenecek.

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliği'nde Burdurlular Derneği Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement