Çakı Gibi Asker Oldular - Son Dakika
Yerel

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Çorum Garnizon Komutanlığı'nda sembolik olarak silah altına alınan engelli vatandaşlar, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin gururunu yaşadı.

10.05.2013 18:46

Çorum Garnizon Komutanlığı'nda sembolik olarak silah altına alınan engelli vatandaşlar, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin gururunu yaşadı.

Engelliler Haftası nedeniyle 35 engelli vatandaş, Çorum Garnizon Komutanlığı'nda sembolik olarak bir günlüğüne silah altına alındı. Sabah erken saatte aileleriyle birlikte Çorum Garnizon Komutanlığı'na gelen engelli vatandaşlar, asker traşlarını oldu. Ardından da askeri kıyafetlerini giydi.

Engelli askerlere ilk olarak yanaşık düzen eğitimi verildi. Engelli askerler rahat, hazır ol ve selam vermeyi öğrendi, ardından da selam durup çakı gibi birer asker oldu. Eğitimlerine, Çorum Garnizon Komutanlığı'nı gezerek devam eden engelli askerler, öğleden sonra ise düzenlenen yemin töreniyle birlikte terhis belgelerini aldı.

60 yaşında asker olan Ahmet Tilmen, "60 yaşınhda askere geldim. 50 kez çağırsalar yine giderim askere. Canım feda olsun vatana" dedi.

Yürüme engelli İsa Aksoy ise, asker olmanın büyük bir şeref olduğunu belirterek, "21 yaşındayım 40 yaşına kadar çağırsalar yine askere giderim" diye konuştu.

Törende yemin eden askerlere seslenen Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç ise, "Sevgili Mehmetçikler askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniformayla ettiğiniz yeminle tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere kısada olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan bir kısmınız ise geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak yaşama sımsıkı sarılmanız içinizdeki umudu kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveri ile hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Diğer vatan evlatları gibi şanlı bayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yemini ettiniz. Gönülden inanıyoruz ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden diğer vatan evlatları gibi canınızı

esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı kuvvetlerine, Jandarma teşkilatına, ailelerine ve sizlere hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Yemin ederek çakı gibi asker olan engelliler, program sonunda diğer askeri personel ile birlikte oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi.

Yemin törenine Vali Vekili Osman Ebiloğlu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve aileler katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakı Gibi Asker Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement