Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa\'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'nin Şanlıurfa'daki "4 Yılda 400 Proje" taahhüdü içerisinde yer alan Sukay Projesi'nin temelini attı.

17.09.2012 18:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'nin Şanlıurfa'daki "4 Yılda 400 Proje" taahhüdü içerisinde yer alan Sukay Projesi'nin temelini attı.

Çelik, kentteki temasları kapsamında "GAP Vadisi" olarak adlandırılan bölgede, İl Özel İdaresi'nce hayata geçirilecek projenin temel atma töreni dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çelik, genel seçimler öncesinde vatandaşa bir söz verdiğini ve "Artık Şanlıurfalı Ankara'da kapı kapı dolaşmayacak" dediğini hatırlatan Çelik, aradan geçen sürede kentin başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bürokratlar ve genel müdürlerce ziyaret edildiğini anlattı.

Davetlilerin kente bir proje veya tesisin kurulmasıyla ilgili geldiğini ifade eden Faruk Çelik, "Şanlıurfa'da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Kentimiz şantiyeye dönmüş durumda. 2013 yılının ortalarına geldiğimizde bunların bir bir açıldığını göreceksiniz. GAP Vadisi'nde açılan tesislerle burayı cazibe merkezine dönüştüreceğiz. Başka illerde olan her şey burada da olacak. Dışarıda yaşayan Şanlıurfalıların yanı sıra kente ilk kez gelenler, 'Burada bunlarda mı vardı' diyecek" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, konuşmanın ardından projenin temelini AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek, Yahya Akman ve Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ile attı.

Bakan Çelik, projenin 30 Haziran 2013 tarihinde hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

-Sukay Projesi

Atatürk Barajı'nın suyunu Harran Ovası'na taşıyan tünel çıkış ağzına yakın bir alanda uygulanacak proje gölet, çocuk oyun parkı, yürüyüş ve koşu yolu, spor donatı malzemeleri, kafe, restoran, mağaza ve eğitim tesislerinden oluşuyor.

Muhabir: Rauf Maltaş/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement