Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor

Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, 11.sınıf öğrencileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret edecek.

23.05.2012 12:52

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, 11. sınıf öğrencileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret edecek.

Mayıs ayı başında Çan Belediyesi'nde imzalanan ve beş yıl devam etmesi planlanan "Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor" projesi, Kaymakam Hasan Gözen, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın ilk kafileyi ilçeden uğurlaması ile start aldı.

Kaymakam Gözen, 11. sınıfa gelen her öğrencinin şehitlikler diyarına gidip ülkenin birlik ve beraberliğinde Çanakkale Savaşları'nın önemini yerinde görmesi gerektiğini belirterek, "Yeni neslin tarih şuuruyla geleceğe bakmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Kuzu ise, "Gençlerin tarihiyle buluşması bizce önemlidir. Orada bir değer var. Bir öğrenci Çan'da eğitim-öğretim hayatını bitiriyor ve şehitliklerimize gidemiyorsa, bu bizim ayıbımız" şeklinde konuştu.

Projenin yazılımını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da projenin 5 yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Çan'dan ilk kafilede 12 otobüs ile 465 öğrenci Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret için uğurlanırken, her otobüste bir rehber ile görevli öğretmen de yer aldı.

(MŞ)

23.05.2012 12: 32: 19

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement