Çanakkale'de Ekoloji Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de Ekoloji Söyleşisi

Çanakkale\'de Ekoloji Söyleşisi

Çanakkale Kent Konseyi Mahalle Meclisleri için düzenlenen "Temel Çevre ve Ekoloji Söyleşileri" İsmetpaşa Mahalle Meclisi Çalışma Ofisinde devam etti.

14.04.2014 16:25  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kent Konseyi Mahalle Meclisleri için düzenlenen "Temel Çevre ve Ekoloji Söyleşileri" İsmetpaşa Mahalle Meclisi Çalışma Ofisinde devam etti. Söyleşi de katılımcılara "Kaz Dağı ve Çanakkale Yörelerinin Coğrafi ve Ekolojik Biyocoğrafya Özellikleri" hakkında Prof. Dr. Murat Türkeş bilgiler verdi.

Kaz Dağı ve yöresinin, biyolojik çeşitliliğine, tarım, su kaynaklarına, insan, ekosistem sağlığına, ekonomik kalkınmasına ciddi olumsuz etkiler yapacak olan kimyasal maden işletmeciliğine, taş ocaklarına ve her türlü termik enerji santrallerine kapatılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Murat Türkeş, "Koruma çalışmaları, ivedilikle daha ciddi ve yörenin fiziki coğrafya, sosyoekonomik, ekolojik ve biyocoğrafi koşulları ve zenginlikleri göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Bütüncül bir koruma ve yönetim anlayışıyla, iklim özelliklerine bağlı olarak şekillenen zengin orman varlığı, jeolojik ve jeomorfolojik güzellikleri, fauna ve florası ile endemik türleri de dikkate alınarak, Kaz Dağı'nın Çanakkale il sınırları içinde yer alan korunması gereken bölümleri de Milli Park kapsamına alınmalıdır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de Ekoloji Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement