Çanakkale'den Yola Çıkan Gezici Müze Sivas'ta - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Yola Çıkan Gezici Müze Sivas'ta

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan 4 bin malzemenin bulunduğu Çanakkale Müzesi Sivas'a geldi.gezici Çanakkale 1915 Müzesi Tır'ı Sivas'a geldi.

02.05.2013 19:12

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan 4 bin malzemenin bulunduğu Çanakkale Müzesi Sivas'a geldi.

18 Mart 2010 da Çanakkale'den yola çıkarak Türkiye'yi gezen "Şehitler Diyarından Anadolu'ya"

gezici Çanakkale 1915 Müzesi Tır'ı Sivas'a geldi.

Yozgat'tan Sivas'a gelen müze 5 gün boyunca Sivaslı ziyaretçilerini ağırlayacak. Kent meydanında vatandaşlarla buluşan müzenin açılışını Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptı.

Müze sorumlusu Selim kaya protokol üyelerine müze hakkında bilgi vererek müzeyi gezdirdi. Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar oldukça duygusal anlar yaşarken Çanakkale ruhu tekrar canlandı.

Açılışta konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp; "1915 Çanakkale ruhunu ifade eden bu gezici müzenin açılışını il resmi erkanı ile birlikte yaptık. Tekrar o günlere döndük. Türk milletinin hangi acılardan, hangi dönemlerden, hangi devirlerden geçtiğini gördük. Sınırsız güce karşı nasıl mücadele verildiğini gördük. Çanakkale şehitlerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Allah bize bir kez daha Çanakkale'yi göstermesin; ama diyelim ki öyle bir durum olduğu takdirde bu milletin aynı kahramanlığı, aynı cengaverliği, aynı cihad ruhunu göstereceğini söyleyebiliriz " dedi.

"Şehitler Diyarından Anadolu'ya"

gezici Çanakkale 1915 Müzesi sorumlusu Selim Kaya ise "18 Mart 2010 da Çanakkale'den yola çıktık. Tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. Amacımız; Çanakkale'yi anlatmak; Çanakkale'ye gidemeyenlere, Çanakkale'yi göremeyenlere Çanakkale ruhunu bir nebze de olsun yaşatmak istiyoruz.

Müzemizde Çanakkale Savaşında kullanılmış yaklaşık 4 bin gerçek obje bulunmaktadır. Bugüne kadar 54 il 400'ün üzerinde ilçe de müzemizi sergiledik" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Yola Çıkan Gezici Müze Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement