Çanakkale İşkur Talep Araştırması Yapacak - Son Dakika
Yerel

Çanakkale İşkur Talep Araştırması Yapacak

Çanakkale İşkur Talep Araştırması Yapacak

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu 2013 yılı için işgücü piyasası talep araştırmasının alan çalışmasına başlıyor.

14.05.2013 11:27

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu 2013 yılı için işgücü piyasası talep araştırmasının alan çalışmasına başlıyor. İl Müdürü Ali Çalışkan, "Çanakkale ili işgücü piyasası talep araştırması ile ilimiz işgücü piyasasının fotoğrafı çekilerek açık iş oranları hesaplanacak ve sektör düzeyinde en fazla ihtiyaç duyulan meslekler tespit edilecek" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, yaptığı açıklamada, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri tespit etmek amacıyla 15 Mayıs-30 Haziran 2013 tarihleri arasında kapsamlı bir araştırma gerçekleştireceklerini, 10 ve daha fazla kişi istihdam eden işverenlerle yüz yüze görüşeceklerini belirtti. Çalışkan, "22 iş ve meslek danışmanımız, ilimizdeki 10 ve daha fazla istihdamlı tüm işyerlerini, toplamda ise 509 işverenimizi ziyaret edecek" dedi.

Yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimlerini belirlemek, İl, ülke, sektör ve meslek grupları bazında açık iş oranlarını tespit etmek, aktif İşgücü Piyasası Politikalarının ihtiyaca uygun planlanması için veri derlemek, yerel düzeyde işgücü piyasası arz ve talep verilerini içeren temel bir rapora ulaşmak amacıyla çalışma yapacaklarını söyleyen Çalışkan, araştırmanın tamamlanmasının ardından hazırlanacak Çanakkale Raporu ile 2013 yılı sonunda ve 2014 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin derleneceğini belirtti.

İŞKUR İl Müdürü Çalışkan, elde edilecek verileri baz alarak aktif işgücü programları kapsamında çalışma başlatacaklarını kaydederek, "Tüm bu verilerden yola çıkarak aktif işgücü programlarından özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açacağız. Her yıl biri tamsayım yöntemi, diğeri örnekleme yöntemi olmak üzere en az iki defa bu yönde ve bu kapsamda araştırmalar yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Söz konusu araştırmanın, İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağını, çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem Kurum hizmetlerinin tanıtılacağını hem de tespit edilen açık işlerin Kuruma kazandırılmaya çalışılacağını belirten Çalışkan, araştırma sonucunda oluşturulan analiz raporlarının

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri ve işgücü piyasasının aktörleri ile de paylaşılacağını söyledi.

(GD)

14.05.2013 11: 16: 01

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale İşkur Talep Araştırması Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement