Çanakkale Zaferi Bu Sergide Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi Bu Sergide Yaşıyor

Çanakkale Zaferi Bu Sergide Yaşıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Çanakkale zaferinin 100’üncü yılı dolayısıyla ‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’nda 100 Fotoğraf’ temalı fotoğraf sergisi açtı.

18.03.2015 17:18

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Çanakkale zaferinin 100'üncü yılı dolayısıyla 'Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı'nda 100 Fotoğraf' temalı fotoğraf sergisi açtı.

18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı Zaferi'nin 100'üncü yılı kapsamında hazırlanan fotoğraf sergisi, Kaymakam Yalçın Bulut, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatları temsilcileri ile birlikte vatandaşların katıldığı törenle belediye hizmet binasında açıldı. 'Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı'nda 100 Fotoğraf' temalı serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, fotoğrafların Çanakkale'nin ruhunu en yalın bir şekilde yansıttığını söyledi. Başkan Kurtulan, "Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Genel Kurmay Başkanlığı ve Anzak arşivlerinden faydalanılarak hazırlanan bu sergide kahraman Mehmetçiklerimizin savaş boyunca yaşadıklarına şahit oluyoruz. Kimi zaman şehit olmuş bir askerimizi, kimi zaman da hep birlikte bir ekmeği paylaştıkları kareleri görünce hüzün ve gururu aynı anda yaşıyoruz. Nu mutlu bize ki böyle bir ecdadın torunlarıyız. Çanakkale'nin ruhunu geleceğe el birliği ile taşıyacağız. Canlarını feda ederek bizlere bu güzel toprakları vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz" dedi.

Fotoğraf sergisi bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi Bu Sergide Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement