Canik'ten Bayanlara Kazanç Kapısı - Son Dakika
Yerel

Canik'ten Bayanlara Kazanç Kapısı

Canik\'ten Bayanlara Kazanç Kapısı

Canik Belediyesi Gaziosmanpaşa Kurs Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan bayanlar, açılan yıl sonu sergisiyle el emeği, göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı.

05.06.2014 14:35

Canik Belediyesi Gaziosmanpaşa Kurs Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan bayanlar, açılan yıl sonu sergisiyle el emeği, göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı.

Canik Belediyesi Gaziosmanpaşa Kurs Merkezi'nde yıl sonu heyecanı yaşandı. Kurslara katılan bayanlar, yıl boyunca yaptıkları el emeği, göz nuru ürünlerini açtıkları sergiyle görücüye çıkardı. Serginin açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, muhtarlar, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. Oldukça yoğun ilgi gören serginin açılışı öncesi konuşan Başkan Genç, amaçlarının hanımların ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

AMAÇ, EKONOMİK KAZANÇ

Canik Belediyesi olarak birçok kurs açtıklarını belirten Genç, "Canik'te birçok yerde kurs merkezlerimiz var. Burs kursları açmamızdaki amaç bayanlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamaktır. Açtığımız Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı da bu amaçladır. İnşallah El Emeği Göz Nuru Çarşımızı daha da geliştireceğiz. Bayanlarımızın kurslarda öğrendikleri becerileri ekonomik kazanca dönüştürmelerini istiyoruz. Bayanlarımız ekonomik kazanca dönüştürebilecekleri ürünler ortaya çıkarmalı. Biz Canik Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız" dedi.

Çalışılan ve emek sarf edilen her şeyin mutlaka netice verdiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bayanlara fırsat verildiği zaman, onlara sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlayabilecekleri zeminleri oluşturduğunuz zaman neler yapabildiklerini bugün bir kez daha müşahede ediyoruz. İlçemizde pozitif ayrımcılık tanıdığımız bayanlarımız, her geçen gün kendilerini geliştiriyor. Açılan kurslar sayesinde bir yandan el becerilerini geliştiren bayanlarımız, diğer yandan arkadaşlık, paylaşmak gibi sosyal yönlerini geliştirmekte" diye konuştu.

Canik İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu da yaptığı konuşmada, kendilerine her zaman destek veren Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Osman Genç, sergiyi gezerek el emeği, göz nuru ürünleri inceledi. Sergide yer alan ev mefruşatı, hazır giyim, elde Antep işi, basit nakış iğneleri ve iğne oyası gibi ürünler oldukça beğenildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'ten Bayanlara Kazanç Kapısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement