Çankırı Karatekin Üniversitesi ve KOSGEB arasında yapılan anlaşma gereği, 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında Girişimcilik dersi kapsamında "Girişimcilik Sertifikası" almaya hak kazanan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Sertifika törenine KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Vali Yardımcısı Erkan Savar, Bilim Sanayi Teknolojileri İl Müdürü Yusuf Möhür, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, KOSGEB Çankırı İl Müdürü Yüksel Özdemir, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Nurettin Gökşenli, akademisyenler, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer yaptı.
Biçer konuşmasında KOSGEB'in destek alanları, hibe programları ve oranlarıyla destek programlarından yaralanmak için neler yapılması ile ilgili teknik bilgiler vererek "Her yeni girişim yeni bir risktir ama riski göze almadan da başarı yakalanamaz. Bizim ortaklarımız üzerinde yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki hibe alanların işlerinde başarılı olma oranı % 94 seviyelerinde; bu çok iyi bir oran" dedi.
Biçer konuşmasının son bölümünde girişimcilik sertifikası alamaya hak kazanan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak atılacakları iş hayatında başarılar diledi.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, son üç gün içerisinde Çankırı Karatekin Üniversitesinin "Dünyaya Açık Milli ve Yerli Üniversite" sloganına uygun sevindirici gelişmeler yaşadıklarını ifade ederek "ilk olarak dünyaya açık bir üniversite olarak Cuma günü Cibutili 23 öğrenciyi Yüksek Lisans öğrenimi için üniversitemize kabul ettik, bugünde Milli ve yerli bir kuruluş olan KOSGEB İdare Başkanını üniversitemizde misafir ederek öğrencilerimizin Girişimcilik Sertifika törenini düzenliyoruz; bu bizim için büyük mutluluk" şeklinde konuştu.
Çankırı'nın Ankara'ya yakın olmasının bazı dezavantajlarını yakından hissettiğini ifade eden Rektör Aydınlı, bundan dolayı da Çankırı'nın KOSGEB gibi kuruluşlara çok ihtiyacı olduğunu, KOSGEB'in de Çankırı'ya ayrı bir önem vermesi gerektiğini çünkü Çankırı da keşfedilmemiş çok hazine olduğunu söyledi.
Çankırı'da Tuz başta olmak üzere maden sektörü gibi çeşitli alanlarda değişik çalışmalar yapılabileceğini söyleyen Prof. Dr. İbrahim Aydınlı " Biz Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak Üniversite Sanayi İşbirliğini geliştirmek için Türkiye'nin en büyük lastik fabrikası Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikasını ziyaret ederek çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu ziyaretlerimiz ve işbirliği çalışmalarımız diğer işletmeleri ziyaret ederek devam edecek" dedi.
Konuşmaların ardından girişimcilik kurslarına devam ederek sertifika almaya hak kazanan öğrencileri sertifikaları Çankırı Vali Yardımcısı Erkan Savar, KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve diğer yetkililer tarafından verildi. - ÇANKIRI
Son Dakika › Yerel › Çankırı'da Kosgeb'de Girişimcilik Sertifika Töreni - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?