Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz; - Son Dakika
Yerel

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz;

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz;

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, "Çankırı Tuz Mağarası büyük bir turizm kompleksi olacak" dedi.

07.01.2014 14:41

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, "Çankırı Tuz Mağarası büyük bir turizm kompleksi olacak" dedi.

İl Genel Meclisi Ocak ayı 2. birleşimi toplantısında Tuz Mağarası yolunun 1 derece yol ağına alınması hususu görüşüldü. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Osman Canbaz, Çankırı Tuz Mağarası ile ilgili büyük bir proje hazırlandığını ve projenin gerçekleştirildiğinde bu alanın bir turizm kompleksi haline geleceğini söyledi.

Çankırı Tuz Mağarasında halen özel bir firmanın tuz üretimi yaptığını hatırlatan Başkan Canbaz, "Bu firma bugüne kadar Ovacık grup yolunu kullanıyordu. Yolların ömrü tonajlı araçlar nedeniyle kısa oluyor ve sürekli bakım yapılması gerekiyordu. Şimdi firma kullanabilmesi için alternatif bir yol oluşturuldu. Biz de bu yolun kullanım standardını daha iyi hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Canbaz, yerin 150 metre altında bulunan mağaraya ilk etapta 2 milyonluk yatırım yapılacağını ifade ederek, mağarada konferans salonu, cafe, lokanta ve dini değerlerin ön plana çıkartıldığı cami ve kiliseler gibi sosyal donatılar bulunacağını vurguladı.

Tuz mağarası ile ilgili büyük beklentilerinin olduğunu dile getiren Başkan Canbaz, "Geçtiğimiz günlerde tanıştığımız ve değişik ülkelerde, değişik çalışmalar yürüten bir girişimci, mağara etrafında büyük festival ve kutlamaların yapılabileceğini söyledi. Tek seferde 2 milyon kişinin katılacağı festivaller ve organizasyonlardan bahsediliyor. Tekila ile tuzun birlikte tüketildiğini ifade eden girişimci, burada 2 milyon kişinin katılacağı bir tekila festivali organize edilebileceğini belirtti. Bu Çankırı için büyük bir gelir kaynağı ve tanıtım atağı olacaktır" diye konuştu.

Meclis toplantısında ayrıca, İl Özel İdaresi'ne 1 dozer, 3 kamyon ve 1 akaryakıt tankeri alınmasına karar verildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement