Çarşamba Protokolü Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Çarşamba Protokolü Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çarşamba Protokolü Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Samsun’un Çarşamba ilçesinde protokol, mahalle muhtarları ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

28.05.2014 18:39

Samsun'un Çarşamba ilçesinde protokol, mahalle muhtarları ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

Çarşamba Gençlik Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, muhtarların görevleri, yetkileri ve gelecek süreçte yapılacak hizmetlerin nereden ve nasıl alınması gerektiğini anlattı. Yıldız, "30 Mart yerel seçimleri ile ilçemizde 136 mahalle oldu. Mevcut muhtarlarımızın tüzel kişiliği olmamakla birlikte yetkileri de belli. Fazla bir değişim yok. Örnek olarak muhtar hakkında yapılan bir şikayeti önce kaymakamlık inceleyecek. Eğer muhtar suçlu bulunursa adli merciler harekete geçecektir. Görevde iken izin veya ilçe dışına çıkışlardaki yetki devirleri de bellidir. Değişiklik yok. Ancak yeni Büyükşehir Yasası ile bazı birimler Büyükşehir Belediyemize devredilerek oradan yönetilmeye başlandı" dedi.

DÜNDAR: "RENÇPER GİBİ, HİZMETKAR GİBİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kaymakam Yıldız'dan sonra konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "30 Mart yerel seçimleri sonrasında 6360 sayılı Kanun'la yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte il ve ilçe özel idareler kapatılarak Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanıldı. Bu maksatla belediye olarak artık bizler bazı hizmetlerimizi Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüteceğiz. Bu maksatla 30 Mart seçimleri sonrasında bugüne kadar yaklaşık 30 mahallemiz de (eski adı ile köyümüzde) çeşitli tespitler yaptık. Bu tespitleri Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte adeta rençper gibi, hizmetkar gibi çalışmaya devam edeceğiz. Biz artık yakın zamanda çok daha farklı hizmetler için bir araya geleceğiz. Bu toplantılarımızda ilçemizin geleceğini planlayacak ve hizmetini yapacağız" diye konuştu.

Başkan Dündar'dan sonra SASKİ Daire Başkanı Ahmet Yurt, muhtarlara halkın en fazla içme suyu abone ve ücretlerinin nereye ve nasıl ödeneceği konusunda çok sorular aldıklarını belirterek, eski belediye personellerinden SASKİ bünyesine müdürler atanarak göreve başlanıldığını ve en kısa sürede SASKİ olarak içme suyu konularında tüm eksikleri sona erdirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, muhtarlarla sürekli bir arada olduklarını, iyi diyaloglar içinde bulunduklarını dile getirerek, "Biz halkımızın muhtarların bilinçlendirilmesi ile önce 155 telefon hattını mutlaka iyi öğretilmesi için destek vermenizi bekliyoruz. Ayrıca ilçe genelinde esnafımızın MOBESE kamera sistemini desteklenmesini istiyorum. Ayrıca yine ilçemizdeki asayiş, trafik konusunda sorunlarımızı minimize duruma getirdiğimize inanıyoruz. Eksiklerimizin giderilmesi için sizlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Zafer Öz, askerlik şubesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ramazan Ünal ise, "İlçe merkezi dışında kalan kırsal bölgede MOBESE sistemini andıran kamera sistemini 10 köyümüzde (mahallemizde) hizmete başlattık. Bu sistemi arttırmak istiyoruz. Ayrıca halkımızın özellikle yaz aylarında artış gösteren büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlıkları konusunda mutlaka bilinçlendirilmesini ve jandarma ile yakın irtibatta bulunmalarını istiyoruz. Jandarma olarak polisin görevi dışında kalan her bölgede halkımız ve sizlerle iyi diyaloglar içindeyiz" açıklamasında bulundu.

Daha sonra diğer kurum müdürleri de kendi alanlarıyla ilgili açıklamalarda bulundular. Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ve 136 mahalle muhtarları hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çarşamba Protokolü Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement