Çaycuma'da Sanat Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Sanat Günleri Başladı

Çaycuma\'da Sanat Günleri Başladı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV, Mimarlar Odası Çaycuma Temsilciliği ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği organizasyonuyla bir hafta sürecek olan Çaycuma Sanat Günleri başladı.

22.03.2013 18:50

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV, Mimarlar Odası Çaycuma Temsilciliği ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği organizasyonuyla bir hafta sürecek olan Çaycuma Sanat Günleri başladı.

Etkinlik Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde açılan sergi ile başladı. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ünlü ressam Osman Zeki Oral'ın resimleri, fotoğraf sanatçısı Şafak Tortu ve Sedat Kısa'nın fotoğrafları, maket ustaları Metin Gültop, Gökşin Türkan ve Ali Gökçeoğlu'nun eserleri, deniz ürünleri süsleme sanatında Mehmet Türkçelik'in eserleri sergilendi. 15 cana mal olan çöken Çaycuma köprüsünün maketini yapan maket Ustası Metin Gültop şöyle konuştu; "Yaklaşık 30 senedir Çaycuma'da yaşıyorum. Bugünkü sergiye katıldık, mutluyuz. En son yaptığımız köprü maketi 6 Nisan'da üzüntü veren Çaycuma köprüsü. Bugün için çok sağlam bir şekilde yapılmıştır. Biz de bunu maketini yaptık. Çaycuma'da ki vatandaşlarımız görsün diye burada sergiliyoruz." Fotoğraf sanatçısı Şafak Tortu ise; "Yaklaşık 15 ve 20 yıldır fotoğraf işiyle uğraşıyorum. Analog zamanında gelmeyeyim. Ama Digital'a geçince tabi manipülasyon yaparak insan daha sanatsal hale getirmeye başarıyor. Dijitale geçmek bu da benim lehime oldu"dedi. Hem şiir hem de fotoğraf sanatına ilgi duyduğunu ifade eden Fotoğraf sanatçısı Sedat Kısa; "Çaycuma'da çalıştığım süreçte, daha önce daha çok şiirle ilgilenirken, sonra fotoğrafı keşfettim. Çünkü yöre çok güzel ve fotoğraf verdiği için böyle fotoğraf ile uğraşmaya başladım."dedi. Serginin ardından Çaycuma Sanat Günleri etkinliği kapsamında Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinin gösteri salonunda şiir etkinliği gerçekleştirildi. Çaycumalı şairler şiirlerini okudu. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV Başkanı Kürşat Coşkun yaptığı açılış konuşmasında; "Bugün bizim için çok fazla önemli ve değerli kılan aslında 21 Mart olmasıdır. 21 Mart denildiği zaman çok farklı çağrışımlar, çok farklı kutlamalar gerçekleştiriyor. Herhalde bugünü 'Nevruz Günü' olması ve bunun başka anlamları da varmış"dedi. Kelebeğin Rüyası filmindeki katkılarıyla dikkatleri üzerine çeken ve Rüştü Onur'un bilinmeyen mektupları ve şiirlerini gün yüzüne çıkararak önemli bir görevi üstlenen, Devrekli şair İbrahim Tığ'ın hazırladığı slayt sunumu ve söyleşi ile etkinliği 1'inci günü tamamlandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Sanat Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement