Çelik, Açılışını Yaptığı Camide Cuma Namazını Kıldı - Son Dakika
Yerel

Çelik, Açılışını Yaptığı Camide Cuma Namazını Kıldı

Çelik, Açılışını Yaptığı Camide Cuma Namazını Kıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Mehmet Selim Memiş Camii’nin açılışını yaparak cuma namazını burada kıldı.

11.04.2014 17:03

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Mehmet Selim Memiş Camii'nin açılışını yaparak cuma namazını burada kıldı.

Hayırsever işadamı Mehmet Selim Memiş tarafından yaptırılan Mehmet Selim Memiş Camii'nin açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, camiyi yaptıran hayırsever iş adamı Selim Memiş'e teşekkür ederek camilerin toplumdaki önemini anlattı. Gaziantep'in ekonomik kalkınmasının yanı sıra manevi yönden de kalkınması gerektiğini aktaran Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geldiğim ilk resmi açılış bu cami açılışı. Tüm dostlarımın abilerimin dualarını bekliyorum. Allah bizleri mahcup etmesin. Allah güzel işleri yapmaya bizlere nasip etsin. Sayın Selim Memiş ailesine çok teşekkür ediyorum. Gazi şehrimiz bizim için çok kıymetli. Büyüyen Gaziantep'in ekonomik kalkınması ne kadar önemliyse manevi kalkınması da bir o kadar önemli. İnsanın doğuşuna uygun, fıtratına uygun insan mutluluğunu sağlayabilmemiz için bizim iki tarafı da beslememiz gerekiyor. O yüzden camilerimiz inananların bir araya geldiği zengini ve fakiri ile köylüsü ve şehirlisi ile aynı rükuda durduğu, aynı secdeye vardığı, aynı Allah'a dua ettiği bir kaynaşma mekanı. Bizim dinimiz sevgi ve kardeşlik dini; barış dini" şeklinde konuştu.

Şahin'in ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de dünyanın fani olduğunu anımsatarak ölmezden önce dünyada bir eder bırakmanın önemli olduğunu vurguladı. Çelik, şunları söyledi: "Hepimiz faniyiz. Bu alemden günü gelecek göçüp gideceğiz. İsimlerimiz ya mezar taşlarına yazılacak ya da bu tür hayır kurumlarının alnına yazılacak. Bu cami olabilir bu okul olabilir bu huzur evi olabilir. Geride vatandaşa hizmet edecek bir mekanı bıraktığınız zaman bir eser bıraktığınız zaman insanların hayır duasını alırsınız. Güzel bir Cuma gününde bu eserin açılmış olması son derece anlamlıdır. Katkılarınızla buna anlam kattınız. İşçisinden ustasına kadar burada zerre kadar emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri yatırımlar hizmetler diğer iş adamlarımıza da örnek olsun" yapılan konuşmaların ardından dualar edildi ve kurdele kesimi yapılarak caminin açılışı gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cuma namazını açılışını gerçekleştirdiği camide kıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelik, Açılışını Yaptığı Camide Cuma Namazını Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement