Cemaleddin-i Seydi Cami İnanç Turizminin Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Cemaleddin-i Seydi Cami İnanç Turizminin Merkezi Olacak

Cemaleddin-i Seydi Cami İnanç Turizminin Merkezi Olacak

i Seydi Vakfı tarafından Seydiler Mahallesi’nde inşaa edilecek olan Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliye-Camii ve Türbesi’nin inanç turizmi kapsamında bölge turizmine katkı sağlayacağı bildirildi.

05.08.2015 16:00

i Seydi Vakfı tarafından Seydiler Mahallesi'nde inşaa edilecek olan Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliye-Camii ve Türbesi'nin inanç turizmi kapsamında bölge turizmine katkı sağlayacağı bildirildi.

Seydiler Mahallesi'nde inşaa edilecek olan Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliye-Camii ve Türbesi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Cemaleddin-i Seydi Vakfı Genel Sekreteri Okan Akın, Yönetim Kurulu üyesi Ömer Kasapoğlu Vakfı Kurucularından Mehmet Ergen, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, Seydiler Mahallesi Muhtarı Mevlüt Bıçak, Müftü Vekili Hüseyin Koçak ve Müftülük Görevlisi Şaban şahin hazır bulundu.

"CUMA GÜNÜ TEMEL ATMA YAPILACAK"

Cemaleddin-i Seydi Vakfı Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Okan Akın, Seydiler Mahallesi'nde temel atma töreni yapacaklarını ifade eden Akın "Vakfımızın amacı, Cami, ibadethane, külliye müştemilatını yapmak, yaptırmak, olanları muhafaza etmek. Cemaleddin-i Seydi hakkında bilimsel araştırmalar yapmak, yapılan bilimsel araştırmaları yayımlamak, eğitim kurumlarının sürekliliğine, gelişmesine katkıda bulunmak, sosyal dayanışmaya katılımcı bir dinamizm kazandırmak, toplumun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi yaratmaktır" dedi.

MANEVİYATINA UYGUN YENİDEN PROJELENDİRME

Cemaleddin-i Seydi Türbesi'nin maneviyatına uygun şekilde yeniden projelendireceklerini söyleyen Okan Akın, "Vakfımız, kuruluş amacı doğrultusunda ilk faaliyet konusu olarak Antalya ili,Manavgat ilçesi,Seydiler Mahallesinde medfun bulunan ve Peygamber Efendimiz (S.A)'in soyundan gelmekte olan Cemaledin-i Seydi Hazretlerinin mevcut türbesinin, manevi şahsiyetine uygun bir şekilde yeniden projelendirilmesi ve türbenin bulunduğu alan içerisinde, dönemin mimari özelliklerini de içerisinde barındıran, yeni bir cami projesinin hayata geçirilmesi yönünde çalışmalarına başlamıştır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cemaleddin-i Seydi Cami İnanç Turizminin Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement