Çerkezköy'de Dünya Çiftçiler Günü Buruk Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'de Dünya Çiftçiler Günü Buruk Kutlandı

Çerkezköy\'de Dünya Çiftçiler Günü Buruk Kutlandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk kutlandı.

17.05.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk kutlandı.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ziraat Odası'nın tertiplediği programa Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Süleyman Kozuva, banka müdürleri, Yağlı Tohumlar Kooperatifi ile Tarım Kredi Kooperatifi temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Program öncesi yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkürlerini sunduktan sonra, Soma' da meydana gelen felaket dolayısıyla ölenlere rahmet ve geride kalanlara sabır dilerken, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu. Konuşmasında, son haftalarda yağan yağmurlar sayesinde, ürünlerinin bol ve bereketli olacağını tahmin ettiklerine değinen Toprak, çiftçilerin programa katılımının az olmasının kendisini üzdüğünü de belirtti.

Hasan Toprak'ın ardından kürsüye çıkan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayarak bol ve bereketli ürünler temennisinde bulundu. Programı tertipleyen Ziraat Odası Başkanı ile yönetimine ve ev sahipliği yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerini sunan Kubilay, her insanın doğal hakkı olduğunu düşündüğü 'güvenilir gıda' konusuna değindi ve güvenilir gıda tüketimi aşamasında herkesin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine destek olması gerektiğini söyledi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Soma' da meydana gelen felakete değindi. Tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü' nü kutlayan Başkan Akay, yeni seçilen Çiftçi Malları Koruma heyetini tebrik etti. Ürünün bol olacağı müjdesi yanında, mahsul fiyatlarının da iyi olması temennisinde bulunan Akay'ın konuşmasının ardından program sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'de Dünya Çiftçiler Günü Buruk Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement