Çerkezköy'e 'Asr-I Saadet' İklimi Yaşattı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'e 'Asr-I Saadet' İklimi Yaşattı

Çerkezköy\'e \'Asr-I Saadet\' İklimi Yaşattı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Çerkezköy Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri sürüyor.

02.08.2012 00:33

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Çerkezköy Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri sürüyor.

Anfi Tiyatro'da gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem,Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, CHP'li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Faruk Bal, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mikail Ünlü, Çerkezköy İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 Çerkezköylü katıldı.

Program Çerkezköy İsra İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahilerle başladı. Yaklaşık 1 saat sahne alan Çerkezköy İsra İlahi Grubu'nun ardından saat 22.30'da Dursun Ali Erzincanlı sahneye çıktı. 'Sen Yoktun Sultanım' isimli eseri ile programa başlayan Dursun Ali Erzincanlı ardından sırasıyla '40 Yaşındasın've 'Bedir' şiirini okudu. Kalplere kazınmış eserleriyle Anfi Tiyatro'yu dolduran 2 bin 500 kişiye duygulu anlar yaşatan Dursun Ali Erzincanlı 11 kadının hikayesini okudu. Erzincanlı son olarak, Peygamber Efendimize ithafen yazdığı 'Sen Gelseydin' şiirini okuyarak programını tamamladı.

Çerkezköy'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dursun Ali Erzincanlı, programı düzenleyen Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür etti. On bir ayı sultanı Ramazan'ın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Dursun Ali Erzincanlı "Ramazan ayı birlik ve dua ayıdır. İftar ve sahur vakitlerinde okunan yapılan dualar ise çok daha farklı. Allah resulü birbirinize temiz ağızlarla dua edin' şeklinde buyuruyor. 'Temiz ağız nasıl olur' diye kendilerine sorulduğunda 'birbiriniz için dua edin' şeklinde buyurmuşlardır. Bizler de birbirimiz için çokca dua edelim" diye konuştu.

Erzincanlı, Burma ve Arakan'da budistlerin zulmüne uğrayan Müslümanlara da değinerek "Burma ve Arakanlı Müslümanlar budistlerin zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Devletimiz ve birçok ülke Müslüman kardeşlerimiz için girişimde bulunuyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı da bir kampanya başlattı. Burma ve Arakan'ın dışında Suriye'de de Müslümanlar iftar ve sahurlarını bombaların gölgesi altında yapıyorlar. Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim" dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de programda kısa bir konuşma yaptı. Dursun Ali Erzincanlı'ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Ali Ertem "peygamber sevgisi ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Dursun Ali Erzincanlı bizlere şiir ve nazım tarzında siyeri Nebiyi anlattı. Çok da iyi anlattı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. Programın sonunda Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş da, Erzincanlı'ya bir buket çiçek takdim etti.

02.08.2012 00: 13: 49

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'e 'Asr-I Saadet' İklimi Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement