Çevre Kirliliğine Olta Balıkçılığı Yarışmasıyla Dikkat Çektiler - Son Dakika
Yerel

Çevre Kirliliğine Olta Balıkçılığı Yarışmasıyla Dikkat Çektiler

Çevre Kirliliğine Olta Balıkçılığı Yarışmasıyla Dikkat Çektiler

Mersin'de 100 kişinin katıldığı yarışmada derece girenler levrekle ödüllendirildi

21.08.2013 12:23

Silifke İlçesine bağlı Taşucu beldesinde, çevre kirliliğine dikkat çekmek için olta balıkçılığı yarışması yapıldı.

Yarışmaya katılan yaklaşık 100 kişi, oltayla balık tutmaya çalıştı. Birinci gelen Murat Pancar 5 kilogram, ikinci olan Jale Özdemir 3 kilogram, üçüncü Osman Çalışkan ise 2 kilogram levrekle ödüllendirildi.

Mansiyon ödülüne layık görülen Berşan Çelik, Hasan Fatih Akcan ve Ömer Faruk Akcan'a da birer kilogram levrek verildi.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, ödül töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun ülke geneline yayılması ve katılımcı sayısının artırılması için çalıştıklarını söyledi.

Çevrenin önemine dikkat çekmek için düzenledikleri yarışmaya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Açıkbaş, "Yarışmaya ülkemizin her tarafından katılım oldu. Çevre bilincinin daha da artması için bu tür etkinlikleri sürdürmeyi planlıyoruz. Denizimizin, sahillerimizin temiz kalması bizim için vazgeçilmez öneme sahip. Çünkü Taşucu yöresi, gerçekten ülkemizin çok özel bakir bölgelerinden biri. Yerli ve yabancı birçok insanın yöremize ayrı bir sempati duyduğunu görüyoruz. Bu sempatinin devam etmesi adına çevremizin temiz kalması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yarışmanın aynı zamanda alternatif turizm hizmetlerinden olan olta balıkçılığını da gündeme getirdiğini belirten Açıkbaş, "Yöremize günü birlik yat turları ve teknelerle hemen her gün olta balıkçılığı turları yapılıyor. Bu şekilde insanların ruhen ve bedenen dinlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Taşucu beldesi bunun için ideal bölgedir. Bütün olta balıkçılarını beldemize davet ediyoruz" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre Kirliliğine Olta Balıkçılığı Yarışmasıyla Dikkat Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement