Ceylanpınarlı Vatandaşlara Halk Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Ceylanpınarlı Vatandaşlara Halk Sağlığı Eğitimi Verildi

Ceylanpınarlı Vatandaşlara Halk Sağlığı Eğitimi Verildi

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Ceylanpınar'daki vatandaşlara yönelik taranabilir kanserler ve beslenme konularında eğitimler verildi.

19.12.2013 13:20  Güncelleme: 13:18

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Ceylanpınar ilçesindeki vatandaşlara yönelik taranabilir kanserler, üreme sağlığı ve dengeli beslenme konularında eğitimler verildi.

Eğitimler sırasında Kanser Şube'de görevli Dr. Merve Yıldız tarafından taranabilir kanserlere karşı halkı bilinçlendirme ve erken teşhis için tarama programına uyulması konusunda bilgiler aktarılırken, KETEM Konsültan Hekimi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Tuğba Tahran'ın kadın kanserleri ile ilgili hazırlamış olduğu sunum Ceylanpınarlı vatandaşlara izlettirildi.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programları Şubesi'nde görev yapan Diyetisyen Sümeyye Gürcü ise, dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi.

Psikolog Aysel Polatsoy de Ceylanpınarlı vatandaşlara kanserli hastalara yaklaşım konusunda bilgilendirmede bulunurken, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesi'nde görev yapan Yasemin Eroğlu da üreme sağlığı ve Aile Planlaması konusunda görüşlerini aktardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu, "Şanlıurfa ve ilçelerimizde kansere karşı bilinçlendirme ve taramaları sürekli olarak yapılacağını taramalar için aile hekimine başvurulmasının çok önemlidir. Ayrıca meme kanserine karşı bilinçlendirme broşürleri dağıtılmıştır" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceylanpınarlı Vatandaşlara Halk Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement