CHP Balıkesir Milletvekili Nmık Havutça Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Balıkesir Milletvekili Nmık Havutça Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Nmık Havutça Açıklaması

CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça ve Bandırma Belediye Başkanvekili Erhan Elmastaş son günlerde Bandırma’nın gündemine oturan 'Bonzai' konusunda bilgi almak üzere Kaymakam Ali Mantı'yı makamında ziyaret etti.

07.07.2014 17:08

CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça ve Bandırma Belediye Başkanvekili Erhan Elmastaş son günlerde Bandırma'nın gündemine oturan 'Bonzai' konusunda bilgi almak üzere Kaymakam Ali Mantı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son zamanlarda bölgenin en büyük sorunu haline gelen uyuşturucu madenin kullanılması ile ilgili olarak Kaymakam Ali Mantı ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Uyuşturucu madde kullanımının engellenmesi maksadıyla Bandırma Belediyesi bünyesinde bir birim oluşturma kararı aldıklarını ifade eden Havutça, "Bu birimde Fatma Sibel Salı ve Selim Panç çalışacaklar. Ancak belediyenin tek başına bu konuda çalışması yeterli olmayacaktır. Bandırma'da görev yapan emniyet güçleri, sivil toplum örgütleri ve aileler iş birliği yapmak zorundadır. Ben mecliste bu konu ile ilgili yasa teklifi hazırlıyorum. Alım, satım ve kullanmalarda alt sınırı 2 yıl olma şartıyla cezalar istiyoruz. İleri ki günlerde Bandırma'da çay bahçelerinde Bonzainin insanda yaptığı tahribatı anlatmak üzere konferanslar düzenleyeceğiz. Bonzai ile mücadelenin ilk adımlarını buradan atıyoruz" dedi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı'da bu duyarlı tutumları dolayısıyla misafirlerine teşekkür ederek "Bonzai ve benzeri uyuşturucu madde sorunları sadece kolluk kuvvetlerinin operasyon yapmalarıyla çözülemeyeceğini söyledi. Mantı, "Defalarca operasyonlar yapılarak çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi. Sorumlularda da tutuklanarak ceza evine gönderildi. Ancak sivrisinekleri tek tek avlayarak bu sorunu çözemeyiz. Bataklığı hep beraber kurutmamız gerekiyor. Olaya sadece uyuşturucu olarak da bakmamalıyız. Alkol kullanma yaşı da Bandırma'da oldukça düştü. Aileler ne yazık ki 6-7 yaşında çocukları yanındayken içki içiyorlar. Alkol konusunu da ben çok önemsiyorum. Tüm bu sorunları çözmek için üniversiteler, sivil toplum örgütleri, diyanet ve aileler beraber hareket etmek zorundalar. İnşallah hiç kimsenin çocuğu bu illetlere alışmaz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Balıkesir Milletvekili Nmık Havutça Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement