CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Burdur'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Burdur'da Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hayalim var, dünyada tecrit edilmiş bir Türkiye değil, yargı bağımsızlığı ve demokrasisi gelişmiş bir Türkiye. Bir hayalim var, milletvekillerinin, liderlerin iki dudağının arasında belirlenen değil, ön seçimle bütün partilerin seçim yaptığı bir Türkiye hayalim var. Bunların tamamını yapacağız ama yapmam için yetki vereceksiniz bana" dedi.

25.03.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hayalim var, dünyada tecrit edilmiş bir Türkiye değil, yargı bağımsızlığı ve demokrasisi gelişmiş bir Türkiye. Bir hayalim var, milletvekillerinin, liderlerin iki dudağının arasında belirlenen değil, ön seçimle bütün partilerin seçim yaptığı bir Türkiye hayalim var. Bunların tamamını yapacağız ama yapmam için yetki vereceksiniz bana" dedi.

Denizli'den Burdur'a helikopterle gelen Kılıçdaroğlu, belediyenin aldığı çöp araçlarını inceledikten sonra katlı otoparkın açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in genç, yetenekli ve kendisini Burdur'a adamış birisi olduğunu söyledi.

Ercengiz'in konuşmasında, "Biz Burdur'u parsel parsel satmıyoruz" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu parsel lafını bir yerden hatırlıyorsunuz değil mi? Hani bir hükümet sözcüsü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra medyanın önüne çıkıp, 77 milyon yurttaşa şunu söylüyor, 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara'yı parsel parsel sattı. Ne iş yaptığını ben çok iyi biliyorum.' Şimdi Allah aşkına bundan daha büyük bir itiraf olabilir mi? Yolsuzluğu itiraf ediyor. Başkanımız ne diyor, 'parsel parsel birleştireceğiz, bütün parselleri Burdurluların hizmetine sunacağız,' aramızdaki fark bu."

Kılıçdaroğlu, partisinin bir özelliği olduğunu belirterek, "CHP'ye şöyle veya böyle kızarlar, eleştirirler ama şunu hiç kimse söyleyemez, 'Cumhuriyet Halk Partililer yolsuzluk yapıyor, kul hakkı yiyor, halka hesap vermiyor, yandaşa hizmet ediyor' asla asla" diye konuştu.

Ercengiz'e belediye başkanı seçilmeden önce "Seçildiğin tarihten itibaren hiçbir Burdurluyu ayırmayacaksın, oy verir veya vermez. Her Burdurluya eşit mesafede olacaksın, hepsine hizmet edeceksin" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ne söyledi az önce, 'Hiç bir işçinin işine son vermedim' dedi. Bizim partiden olur veya olmaz. Bizim özelliğimiz, kimsenin ekmeği ile oynamayız biz. İsteriz ki her evde huzur olsun, herkesin işi olsun, herkesin gücü olsun. Artık gerginlikten bıktık. Bu ülkede huzur istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz ve bunun için de herkesin tutarlı, sağlıklı gelire kavuşmasını istiyoruz."

Emekliye 2 maaş ikramiye sözü

Kılıçdaroğlu, TBMM'deki konuşmasında emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğini söylediğini hatırlattı.

"Hükümet önce hık mık etti. Acaba olur mu olmaz mı diye. Bugün konuşmuşlar, 'Efendim bu parayı nereden bulacak,' Burdurlulara söz veriyorum, Burdur'dan bütün emeklilere 10 milyon emekliye sözüm var, namus sözüm var" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

" Ramazan Bayramı'nın tarihi belli, Kurban Bayramı'nın tarihi belli. O bayramdan bir gün önce banka hesaplarınıza benim başbakanlığımda birer maaş ikramiyeniz yatacak. Parayı nereden bulacaksın? Namuslu adam parayı bilir arkadaşlar. Parayı nasıl bulacağını da bilir. 27,5 yıl devlette para nasıl bulunur diye uğraştım. 27,5 yıl bütçeyi düzenledim, bu paraları nereye harcayacağız diye. Ben doktor değilim, bana deseler ki 'Şu nasıl tedavi edilir, ben onu bilemem. Uzmanı vardır. Biliyorsunuz her şeyi bilen bir uzman oturuyor kaçak sarayda. Biz öyle değiliz. Biz neyi bilirsek onun üzerinde dururuz. Her kuruşun hesabını yaparız. Vatandaşa söz veriyorsak yerine getiremeyeceğimiz bir sözü de vermeyiz. 2 maaş ikramiye öyle dedikleri astronomik bir rakam değil. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin içinde çok sembolik bir para."

"Milletin sırtına 90 milyar liralık bir yük getirdiler"

Kılıçdaroğlu, verdiği sözü tuttuğunu ifade ederek, "Çünkü benim çocuklarımın yatak odasında boy boy para kasaları yok. Çünkü benim evimde ayakkabı kutularında dolarlar, milyarlar falan filan yok. Çünkü ben hiçbir vatandaşımı ötekileştirmem. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var" dedi.

"Bakın en son Merkez Bankası olayında bu milletin sırtına 90 milyar liralık bir yük getirdiler. Oraya para varda emekliye gelince mi yok. Yandaşına para varda emekliye gelince mi para yok. Senin yandaşına para vermeyeceğim. O hortumları keseceğim, o parayı emekliye vereceğim" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bir hayalim var, daha güzel bir Türkiye. Bir hayalim var, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye. Bir hayalim var, herkesin işinin aşının olduğu bir Türkiye. Atanamayan öğretmen kavramının olmadığı bir Türkiye. Bir hayalim var, onurlu, yiğit, özgür bir Türkiye. Bir hayalim var, dünyada tecrit edilmiş bir Türkiye değil, yargı bağımsızlığı ve demokrasisi gelişmiş bir Türkiye. Bir hayalim var, milletvekillerinin, liderlerin iki dudağının arasında belirlenen değil, ön seçimle bütün partilerin seçim yaptığı bir Türkiye hayalim var. Bunların tamamını yapacağız ama yapmam için yetki vereceksiniz bana."

"4 yılda bütün sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceksiniz"

Partililerinden 4 yıllık süre isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"4 yılda mutlu bir Türkiye göreceksiniz. 4 yılda onurlu bir Türkiye göreceksiniz. 4 yılda bütün sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceksiniz. Diyorlar ki 'İşte 4 yıl istiyor başka bir şey istemiyor", onlara şunu hatırlatmak isterim. İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş. Bugün her saniyede birden fazla buluş var. 4 yıl çok uzun bir süredir. 4 yılda çok büyük devrimler yapılır. Bakın Türkiye'ye, bakın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bakın Kurtuluş Savaşı'na, 4 yıl mı sürdü? Hayır. Kararlı, dirençli olacaksınız. Sizden yetki istiyorum. Köy köy, ilçe ilçe, kasaba kasaba, il il gezeceğim. Sizden yetki isteyeceğim. Artık yeter. Bıktık bunlardan. 12 yıldır devleti soyuyorlar."

Kılıçdaroğlu, 12 yılda iki Trakya büyüklüğünde alanın artık ekilmediğini, çünkü çiftçinin ektiğinde zarar ettiğini öne sürdü.

2000'li yıllarda Türkiye nüfusunun yüzde birinin Türkiye'deki bütün servetin yüzde 38'ine sahip olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 2014'de Türkiye nüfusunun yüzde birinin Türkiye'deki bütün servetin yüzde 54'üne sahip olduğunu belirtti.

Katlı otoparkın açılışında gökyüzüne güvercin salındı. Açılışa,  CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kılıçdaroğlu daha sonra Belediye Başkanı Ercengiz'i makamında ziyaret etti. Ercengiz, Kılıçdaroğlu'na yöresel bir enstrüman olan sipsi, Atatürk'ün Burdur'a gelişinin resmedildiği rölyef hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Burdur'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement