Çiftçiye Yağmur Dopingi - Son Dakika
Yerel

Çiftçiye Yağmur Dopingi

Çiftçiye Yağmur Dopingi

Salihli Sağ Sahil Sulama Birliği Müdürü İlker Çetin, bölgede görülen yağışlar sayesinde barajlarda doluluk oranının rekor seviyelere ulaştığını kaydetti.

30.01.2013 12:23

Salihli Sağ Sahil Sulama Birliği Müdürü İlker Çetin, bölgede görülen yağışlar sayesinde barajlarda doluluk oranının rekor seviyelere ulaştığını kaydetti. Çetin "Yağmurlar açısından bereketli bir yıl yaşıyoruz. 2013 yılında sulama çiftçilerimiz rahat bir sulama dönemi geçireceğiz" dedi.

Müdür Çetin, açıklamasında şunları dile getirdi: "İyi bir yıl geçiriyoruz. Demirköprü Barajı, 28 Ocak tarihi itibariyle 238.18 kod değerine gelmiş olup, doluluk oranı yüzde 75'e ulaştı. Haznesinde 765 milyon m3 suyumuz mevcuttur. Aynı zamanda Gölmarmara gölümüz 77.67 kod değerine, olup doluluk oranı ise yüzde 62'ye geldi ve haznede 223 milyon m3 su var. Demirköprü Barajı'nda mevsim normallerinin üzerinde yükselme tespit edildiğinden dolayı 28 Ocak 2013 tarihi itibariyle su tahliyesine başlandı. Bu su, Salihli Sağ Sahil Sulama Birliği ana kanalı üzerinden Gölmarmara Gölü'ne sevk ediliyor. Suyun her geçen yıl biraz daha önem kazandığı bu dönemlerde sularımıza sahip çıkmak adına hem çiftçilerimiz, hem de kurumumuz adına gerekli önlemler alındı." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçiye Yağmur Dopingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement