Çiğli'de Engelli Hakları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de Engelli Hakları Anlatıldı

Çiğli\'de Engelli Hakları Anlatıldı

Engellilere yönelik önemli hizmetler gerçekleştiren Çiğli Belediyesi tarafından, engellilerin yoğun ilgi gösterdiği BM Engelli Hakları ve Uygulamaları konulu panel düzenlendi.

13.05.2014 11:55

Engellilere yönelik önemli hizmetler gerçekleştiren Çiğli Belediyesi tarafından, engellilerin yoğun ilgi gösterdiği BM Engelli Hakları ve Uygulamaları konulu panel düzenlendi. Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Emel Yeşilkayalı, engellilere haklarını anlattı.

Engellilere yönelik çok sayıda sosyal projeyle dikkat çeken Çiğli Belediyesi, bu kez engelli haklarını masaya yatırdı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın ev sahipliğinde, Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Emel Yeşilkayalı engelli hakları ve uygulamaları konusunda bilgi verdi. Çiğli Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen panele engelliler ve aileleri büyük ilgi gösterirken, panele ayrıca Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Tamer Cömert, Tüm Engelliler için Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sevilay Adıgüzel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda engelli vatandaşlar da katıldı.

HER ŞEY ENGELSİZ BİR YAŞAM ALANI İÇİN

Engellilerin sosyal, siyasal ve kültürel problemlerine ilişkin barkovizyon eşliğinde bilgi veren Emel Yeşilkayalı, amaçlarının engelli yaşamının zorluklarına ilişkin farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti. İnsanların engelli olma durumunun her zaman var olduğunu, sadece insan olmaktan doğan hakların, haysiyetli bir yaşam sürmenin engelliler içinde geçerli olduğunu belirten Yeşilkayalı, "Engelli bireylerin yapmak istediklerini yapamadıkları bir dünyada, bir de yapabileceklerinin farkında olmaması en büyük engeldir. Hepimizin engelsiz bir yaşam alanında yapabileceği şeyler vardır. Yeter ki belediyeler, üniversiteler ve kamu kuruluşları onların bu potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalara destek versinler. Her insanın doğuştan hakkı olan her şey engellilerin de hakkıdır. Hiç kimsenin insan onurunu ayaklar altına almaya hakkı yoktur" dedi.

"ÇÜRÜK ADAM YOKTUR"

Panelin sonunda "Çürük Adam Yoktur" adlı video gösterisi ise alkışlarla izlendi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, engelli hakları konusunda yaptığı bilgilendirmeden dolayı Öğretim Üyesi Yeşilkayalı'ya çiçek taktim ederek böyle bir panele imza attıkları için teşekkür etti.

YEMEKLİ EĞLENCEYE GEÇİLDİ

Engelli vatandaşların aileleriyle beraber yoğun ilgi gösterdiği panelin ardından Çiğli Belediyesi eski binasında bulunan restoranda yemek verildi. Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sedat Arslan'ın da katıldığı yemekte türkücü Erencan Sönmez bağlamasıyla türküler seslendirdi. Engelli vatandaşlar ve aileleriyle tek tek ilgilenen Başkan Hasan Arslan engellilerle birlikte bol bol oynadı, onlarla eğlenceli zaman geçirdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPMAK İSTİYORUZ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan engellilere yönelik düzenledikleri panel ve yemekli eğlence ile engelli vatandaşlarla güzel bir gün yaşadıklarını ve sosyal belediyecilik adına daha birçok proje için katkı sunacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; "Biliyoruz ki engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması meselesi sosyal, toplumcu, katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla mümkündür. Çiğli'de ortak akıl idareciliği geliştirmek istiyoruz. Başta engellilerimiz olmak üzere herkese yardım etmek, sahip çıkmak istiyoruz. Yarın sabaha ne olacağımızın garantisi yok. Hepimiz birer engelli adayıyız. İnşallah burda bulunan herkes için bugün, bol neşeli ve mutlu geçirilen bir anı olarak hafızalarımızda kalır."

KAYMAKAM ARI; "ENGELLİLERİMİZİN ÖNCELİĞİ OLMALI"

Çiğli Belediyesi'nin verdiği yemeğe katılan Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı da, Başkan Hasan Arslan'a yeni görevinde başarılar diledi. Engelliler için yapılan her türlü etkinliğe hiç tereddüt etmeden katılıp destek olacaklarını söyleyen Kaymakam Arı sözlerini şöyle sürdürdü; "Engellilerin kim yanındaysa biz de onların yanındayız. Her şeyi çözmemiz mümkün değil tabii. Onlar bizden samimiyet bekliyorlar, biz de samimiyetimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Onları anlamak zorundayız. İş hayatında ve sosyal yaşamda engellilerimizin bir önceliği olmalı. Engellimizle birlikte yaşamayı, onlara sahip çıkmayı öğrenmeliyiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de Engelli Hakları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement