Cizreli Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın'ın Yeni Kitabı Çıktı - Son Dakika
Yerel

Cizreli Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın'ın Yeni Kitabı Çıktı

Cizreli Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın\'ın Yeni Kitabı Çıktı

Araştırmacı yazar Abdullah Yaşın'ın, 'Nuh Peygamber Tufanı ve Cudi Dağı' adlı yeni bir kitabı yayımlandı.

23.10.2013 17:48

Araştırmacı yazar Abdullah Yaşın'ın, 'Nuh Peygamber Tufanı ve Cudi Dağı' adlı yeni bir kitabı yayımlandı.

Cizreli Şeyh Ahmet'e Hani'nin torunu olan araştırmacı yazar Abdullah Yaşın, "Nuh Peygamber Tufanı ve Cudi Dağı" adında yeni eserini piyasaya sürdü. İlk kitabını 1983 yılında bastıran Abdullah Yaşın, kitapları ile bastırdığı kitap serisini 5'e yükseltti. 1983 yılında "Bütün Yönleriyle Cizre" kitabını çıkaran Yaşın, 1996'da "Şırnak" kitabını çıkarmıştı. Yaşın 2007'de "Tarih Kültür Cizre" birinci baskı, 2011'de "Tarih Kültür Cizre" ikinci baskı ve 2012 yılında da "Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri" ve "Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz" kitaplarını çıkardı.

'Nuh Peygamber Tufanı ve Cudi Dağı' adlı kitap üzerinde 1973'ten bu yana çalıştığını ifade eden Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın, 1973'te katıldığı Cudi Festivalinde Gemi'nin ziftini bulduğunu, 1983 yılında da bir araştırmacı grubu ile Cudi dağına çıkarak araştırma yaptıklarını belirtti. Yaşın, "Bu kitabın içerisinde Kuran, Tevrat, İncil dışında Mezopotamya'da yaşamış olan çeşitli uygarlıklara ait Tufan Söylenceleri ve Kürtlerin hazırlamış olduğu Gudi İmparatorluğu'na ait 4 bin 300 yıllık bir tufan plaketi var. Tevrat'a göre Tufan'ın 150 gün sürmüş ama Asur, Süme, Akad ve Elamlara göre 7 gün 7 gece. Kürt Gudilere göre 6 gün 6 gece ve aynı zamanda Kürt plaketlerine göre gemiye 11 kişinin bindiği 5'nin erkek 6'sının bayan olduğu ve adlarının da olduğu belirtiliyor. Ayrıca bu kitapta 38 delille geminin Cudi dağında durduğunu beyan ediyorum ve 13 delille de Ararat'ta hiçbir şeyin olmadığını ispatlıyorum. Bu kitapta aynı zamanda beraber Cudi yolculuğunu yaptığımız Alman grubunun hikayesi de yer alıyor" dedi.

'Nuh Peygamber Tufanı ve Cudi Dağı' kitabının 27 Eylül 2013 tarihinde Cizre'ye geldiğini belirten Yaşın, desteklerinden dolayı Kaymakam Şenol Koca'ya, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş ve Yönetim Kurulu üyelerine, Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Kitaba ilginin çok yüksek olduğunu kaydeden Yaşın, ilçedeki birçok kırtasiyede kitapların tükendiğini ve 2. baskının da kısa bir süre sonra yapılacağını dile getirdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizreli Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın'ın Yeni Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement