Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile Adıyaman'da binlerce çocuk unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarıyla tanıştı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar' Proje kapsamında öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş oyunlar öğretiliyor. Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında okullarda binlerce öğrenciye bu oyunlar öğretilerek oynatıldı.
Projenin kapanış töreni ise Alitaşı mahallesi Tartan Pistinde yapıldı. Buraya da çeşitli okullardan 600 öğrenci katıldı.
Gerçekleştirilen etkinlikte 200 metre uzunluğundaki halat çekme oyununa 600 öğrenci katıldı. Öğrenciler karşı tarafı çekebilmek için kıyasıya mücadele verdi.
Öğrenciler en çok balon patlatma oyununda eğlendi. Her öğrenci kendi ayağına bağladığı balon ile diğerinin balonunu patlatmaya çalıştı.
Gerçekleştirilen etkinlikte fasulye torbası atma, çemberle işbirliği oyunu, yuvarlama-tutma oyunu, çökmece, roket oyunu, ip atlama, zıplama, halat çekme, balon patlatma, diz çöküp top atma, mendil kapmaca, yakan top, yağ satırım bal satarım, uzun atlama oyunları oynandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel çocuk oyunlarımızı, gün yüzüne çıkarmak, çocuklarımıza bunu sevdirmek ve aynı zamanda gelecek olan ilerleyen yaşlarında spora alt yapı hazırlamak. Yani çocukların fiziksel aktivite yaptırmak amacıyla Gençlik Spor Bakanlığımızca düzenlenen bir projedir. Bu tüm okullarımızda gerçekleştirildi. Okullarımızda uygulandıktan sonra belli sayıdaki çocuklarımızla birlikte görsel şölen yapıyoruz. İlimizde 15 bin çocuğumuza ulaşıldı" dedi. - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › Çocuklar Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlara Hayran Kaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?