Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, çalışan kadın sayısının artması için, devlet ve özel sektör işbirliğiyle strateji oluşturulması gerektiğini bildirdi.
Barış Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Anadolu kadınının ülkesi ve milleti için en fazla emek veren kadın olduğunu belirterek, büyük önder Atatürk'ün "Dünyada hiç bir milletin kadını (ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim) diyemez" sözünü anımsattı.
Türkiye'de erkeklerin işgücüne katılımı yüzde 70 iken, bu oranın kadınlarda yüzde 30 seviyesine kadar indiğini kaydeden Aydın, bu orantısızlığın Türkiye'nin kalkınmasına olumsuz etki ettiğini ifade etti. Aydın, "Çok, çok daha fazla kadın işgücüne katılmalı. Kadının işgücüne katılması ve girişimci olması için kapsamlı politikalar oluşturulmalı. Kadın girişimcilerin artması demek Türkiye ekonomisinin daha yüksek seviyelere çıkması anlamına geliyor" dedi.
Türkiye'de kadınların işgücü piyasasına katılma oranının gün geçtikçe yavaş da olsa arttığını, ancak bu ilerleme hızının yeterli olmadığını ifad eden Aydın, Özel sektör ve devlet işbirliğiyle kadın girişimcilerin geliştirilmesine yönelik strateji oluşturmanın önemini kaydetti.
Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA
Son Dakika › Yerel › 'Çok Daha Fazla Kadın İşgücüne Katılmalı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.