Çolakoğlu, Süt İşletmesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Çolakoğlu, Süt İşletmesini Ziyaret Etti

Çolakoğlu, Süt İşletmesini Ziyaret Etti

MUŞ (İHA) – Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, organize sanayi bölgesinde yer alan süt işletmesini gezdi.

03.10.2016 13:52

MUŞ (İHA) – Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, organize sanayi bölgesinde yer alan süt işletmesini gezdi.

Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız ile birlikte işletme çalışmaları hakkında bilgi alan Ergün Çolakoğlu, sütün besin değeri açısından özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olduğunu söyledi. Ergün Çolakoğlu, bu tür işletmelerin olmasının istihdam açısından il ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını kaydetti. Çolakoğlu, "İşletmenin modernizasyonla, yeni ve etkili tekniklerin kullanılması ile beraber, üretimin kaliteli ve yeterli olması açısından gayet önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kentte hayvan varlığı hakkında da bilgi veren Çolakoğlu, "İlimizde 984 bin küçükbaş, 290 bin büyükbaş hayvan varlığımız mevcut olup yıllık süt üretimimiz 333 bin tondur. Dolayısıyla bu tür yatırımlar, bölgemizde hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerden hammadde temin edilmek suretiyle vatandaşın gelir seviyesini artırarak hayvancılığın gelişmesine de katkı sağlıyor. Pazar açısından, müşterinin satın alma davranışları incelendiğinde, süt ürünleri için ilk olarak güvenilir marka olması tercih edilmektedir. Damak tadına uygun lezzet ve aromanın olması, özellikle peynir ürünlerinde çeşitliliği ve fiyat dikkate alınan kriterlerdir. Kalite itibariyle ilimiz ile özdeşleşen bir ürününün ortaya çıkması önem arz etmektedir" diye konuştu.

Yıllık 7 bin 200 ton kapasiteyle hizmet verdiklerini söyleyen işletme sahibi Erhan Tekemen ise, süt ve süt ürünleri kapsamında beyaz peynir, kaşar peyniri, yoğurt, ayran, tereyağı ve yöresel peynirler üretebilecek altyapıya sahip olduklarını belirti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çolakoğlu, Süt İşletmesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement