Çölyaklılar, Balıkesir Üniversitesi'nde glütensiz gıdalar üretti - Son Dakika
Yerel

Çölyaklılar, Balıkesir Üniversitesi'nde glütensiz gıdalar üretti

Çölyaklılar, Balıkesir Üniversitesi\'nde glütensiz gıdalar üretti

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Edremit Körfezi Çölyak Derneği çatısı altında bir araya gelen çölyaklılar, Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi bölümü mutfağında akademisyen ve öğrencilerin yardımı ile glütensiz pasta, poğaça ve börek üretti. Dernek başkanı ve üyeler, üretilen ürünleri konuklara ikram ederken, teşekkürlerini iletti. Bu çalışma ile çölyak hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.

12.11.2023 20:46

SEFER TALAY

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Edremit Körfezi Çölyak Derneği çatısı altında bir araya gelen çölyaklılar, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi bölümü mutfağında akademisyen ve öğrencilerin yardımı ile gıda maddeleri üretti. Üretilen pasta, poğaça ve börekler konuklara ikram edilirken, dernek başkanı Betül Özdemir Kaya, Dekan Prof.Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ile akademisyenler ve öğrencilere teşekkür etti.

Edremit Körfezi Çölyak Derneği Başkanı Betül Özdemir Kaya'nın öncülüğünde Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ne gelen çölyaklılar, Gastronomi  bölümü mutfağında hocaların ve öğrencilerin desteğiyle glütensiz undan  pasta, poğaça ve börek üretti. Hazırlanan ürünler konulara ikram edilirken, dernek başkanı Betül Özdemir Kaya katkısı olanlara teşekkür etti. Kaya, "Arkadaşlarımız glütensiz gıda üretimini konusunda bilmediklerini burada öğrendiler. Bu konuda hocalarımız ve öğrencilerimiz bizlere yardımcı oldular. Arkadaşlarımızla, yufkanın açılışından poğaça ve börek yapımına kadar pek çok şeyi burada yaptık.  Güzel bir uygulama oldu. Bu projeler devamını diliyoruz" dedi.

Çölyaklılara yardımcı olmak istediklerini anlatan Dekan Prof.Dr. Mehmet Oğuzhan İlban şunları söyledi:

"Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi bölümü olarak bugün Edremit Körfezi Çölyak Derneği ile birlikte farkındalık oluşturma adına güzel bir çalışma yaptık. Burada hocalarımız ve öğrencilerimiz glütensiz gıdaların nasıl hazırlanacağını gösterdiler. Bu konuda hem bölgemizde hem de Türkiye'de farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Böyle çalışmalarımız devam edecek. Ben bu noktada katkı sağlayan hocalarımıza, öğrencilerimize ve Edremit Çölyak Derneği yönetimine teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çölyaklılar, Balıkesir Üniversitesi'nde glütensiz gıdalar üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement