Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker ve üyeler, Abdurrahman Gazi Vakfını ziyaret etti.

31.05.2013 22:58

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ve üyeler, Abdurrahman Gazi Vakfını ziyaret etti.

Abdurrahman Gazi Vakfı Eğitim İşleri ve İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, vakıfın çalışmalarıyla ilgili heyet üyelerine bilgi verdi. Ağırman, üniversite öğrencilerinin, eğitim ve barınma gibi sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

Ülkenin kalkınması, üniversite gençliğinin idealist, araştırmacı ve üretken anlayışla yetişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Ağırman, çözüm sürecini desteklediklerini kaydetti. Ağırman, ülkede huzur ortamının sağlanması için silahların susması ve tarafların birbirlerini konuşarak anlaması gerektiğini dile getirdi.

Vakıf Başkanı Muhammet Emek de çözüm sürecini desteklediklerini belirtti. Yıllardan beri akan kanın durmasını istediklerini kaydeden Emek, sorunun çözümü konusunda hükümetin çabalarını takdir ettiklerini söyledi.

Sürecin olumlu sonuçlanacağını düşündüğünü ifade eden Emek, Türkiye'de yetişen yeni nesilin daha idealist ve üretken olması konusunda hükümetin yoğun çaba sarf etmesini beklediklerini kaydetti.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Can Paker ise bölgedeki illerde yaptıkları ziyaretler sırasında, insanların kendilerini çok sıcak karşıladığını söyledi.

İnsanların, çözüm sürecine çok ciddi destek verdiğini belirten Paker, Akil İnsanlar Heyeti'nde görev almayı düşündüğü günlerde bölge insanının sürece bu kadar ciddi destek vereceğini tahmin etmediğini söyledi. Paker, verilen büyük destekle barışın tesisi konusunda umutlandıklarını ifade etti.

Bölge insanının yıllardır devam eden çatışma ortamından sosyal, ekonomik ve kültürel yönden olumsuz etkilendiğine işaret eden Paker, sağlanacak barış ve huzur ortamının ardından bölgedeki bu sıkıntıların en kısa sürede giderileceği inancında olduğunu sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement