Çubuk Belediye Başkanı Özden Aday Adaylığı Müracaatını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Çubuk Belediye Başkanı Özden Aday Adaylığı Müracaatını Yaptı

Çubuk Belediye Başkanı Özden Aday Adaylığı Müracaatını Yaptı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Amacımız ilçemizi hak ettiği güzelliklere kavuşturmak ve gelecekte Çubuk'u Ankara'nın örnek gösterilen bir ilçesi haline getirmektir" dedi."

01.11.2013 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Amacımız ilçemizi hak ettiği güzelliklere kavuşturmak ve gelecekte Çubuk'u Ankara'nın örnek gösterilen bir ilçesi haline getirmektir" dedi.

Başkan Özden, Çubuk Belediye Başkanlığı için partisinden aday adaylığı müracaatını yaptı. Aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, esnaflar ve yüzlerce vatandaşın katıldığı kalabalık bir grupla AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı'na gelerek aday adaylığı için müracaatını yapan Özden, Genel Merkez'in yaptığı anketlerde yüzde 63,7 ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaptığı anketlerde ise yüzde 68 oy aldığını söyledi. Çubuk Belediyesi Başkanlığı binasının önünde toplanan vatandaşlarla birlikte Hükümet Caddesi'nde yürüyerek önce Büyük Camii'ne gidip ikindi namazı ile bir vatandaşın cenaze namazını eda eden Özden, daha sonra AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı'na giderek aday adaylığı başvuru evraklarını AK Parti İlçe Başkan Yardımcı Ahmet Tezcan'a verdi.

Siyasete Yukarı Çavunudur Belediye Başkanlığı ile başladığını, 2 dönem Yukarı Çavunudur beldesinde belediye başkanlığı, daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirmesiyle 2009 yılında Çubuk Belediye Başkanı olarak seçildiğini hatırlatan Özden, ilçenin kanayan yaralarının çözümü noktasında hedeflerine ulaştığını söyledi. 'Niyet hayırsa, akıbet de hayır oluyor' diyen Başkan Özden, kuzeyin parlayan yıldızı Çubuk'un geleceğinden umutlu olduğunu belirterek, "İlçe halkımızın gönülden desteğini alarak ilçemize hizmet için göreve başladığımız bu kutlu yürüyüşte, Rabbime şükürler olsun ki bu yolda gece gündüz demeden var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Siyaseti ilçemize ve hemşehrilerimize hizmetin bir aracı olarak görüyoruz. Belediye başkanlığı görevimiz süresince halkımızın bize olan inancını hiçbir zaman sarsmadık. Birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimizin büyük bir kısmını gerçekleştirirken, süreçte devam eden projelerimiz ve inşallah göreve geldiğimizde hayata geçireceğimiz vizyon projelerimiz bulunmaktadır. Görev süremiz içerisinde hiçbir zaman kişilerle uğraşmadan, kimse hakkında olumsuz bir şey söylemeden yolumuza devam ettik. Bir şehir bakış açısını ortaya koymaya çalıştık. Çubuk'un birçok şeyi başarabileceğini gösterdik. Daha yolun başındayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, rehavete düşmeyelim, birbirimizle uğraşmayalım. Allah nasip ederse teşkilatımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla tüm Çubuklu vatandaşlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık kullandığı sözü hatırlatan Başkan Özden, çıraklık ve kalfalık dönemlerinden sonra ustalık dönemine geçtiklerini vurguladı. Çubuk'ta bir ilki gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Özden, "Siyasi birikimimi, bilgi ve tecrübelerimi ilçemize ve halkımıza hizmet olarak vermeye hazırız. Çünkü ilçemiz ve ilçe halkımız bunu fazlasıyla hak ediyor. Göreve geldiğimizde teslim aldığımız Çubuk ile bugünkü Çubuk arasındaki fark düşünüldüğünde halkımız için neler yaptığımız gayet açık bir şekilde görülmektedir. Bu konuda da takdir yine halkımızındır. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler, yapacak olduğumuz daha nice güzel hizmetlerin teminatıdır. Alt yapının ardından ekonomik ve sosyal anlamda Çubuk'un gelişmesi için hazırladığımız projelerimizin bir kısmını uygulamaya koyarken, bir kısmını da inşallah tamamlamak için devam ettireceğiz. Her şey Çubuk için, her şey halkımız için. Bizler laf üreterek değil, halkımız için hizmet üreterek çalışıyoruz ve yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız ilçemizi hak ettiği güzelliklere kavuşturmak ve gelecekte Çubuk'u Ankara'nın örnek gösterilen bir ilçesi haline getirmektir" diye konuştu.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı konuşmasında Başkan Özden, belediye başkanlığı görevini severek yaptığını anlatarak, "Geçtiğimiz gün yaşadığı bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ilçemizde açtığı ve bizimde sık sık ziyaret ettiğimiz umut evlerinde kalan çocuklarımıza okullarında, 'babanız kim? Adı ne?' diye sorumuşlar. Çocukların verdiği cevap beni çok duygulandırdı. Çocuklar, 'Bizim Babamız Belediye Başkanı Lokman Özden' diye cevap vermişler. Evet belediye başkanı olmak, kimsesizlerin kimsesi olmak demektir. Ben bu işi severek yapıyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan anketlerde çok iyi sonuçlar aldığını vurgulayan Başkan Özden, "Halkımızın desteği anketler ile ortada. Genel Merkezimizin yaptığı anketlerde yüzde 63,7 alırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in yaptığı anketlerde ise yüzde 68 oy alıyoruz. Hedefimiz yüzde 70'in üzerinde oy almaktır. İlçemde yaşayan her kesimden oy alacağım. Ben teşkilatımızla, teşkilatımızın verdiği isimlerle Allah'ın izniyle bu göreve devam etmek istiyorum. Önce Allah'a sığınıyorum, sonra güçlü liderimiz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı tüm kararlarda saygılı olduğumu ifade ediyorum. Bu çıktığımız yolun hepimiz için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

AK Parti İlçe Başkan Yardımcı Ahmet Tezcan da, bir işi kim iyi yapıyorsa, halk arasında kimin karşılığı daha fazla ise görevi ona verme sorumluluğu içinde hareket ettiklerini ifade ederek, "Bu seçim hakikaten önemli bir dönemeçtir. Partimize olan ilgi de gerçekten önemli boyutlarda bir heyecanı getirdi. Elbette ki bir seçim varsa rekabette olacak. Aday adaylarımız birbirleri ile tatlı bir yarış içerisine girecekler. Ben özellikle bir şey ifade etmek istiyorum. Peygamber Efendimizin tavsiyesi hayırda yarışmak, güzelde yarışmak, kötüyü lanse etmemek, kötünün propagandasını yapmamaktır. Kişiler üzerine değil de fikirler düşünceler üzerinde tartışmaktır. Bu yarışı kırmadan, dökmeden, argo tabiri ile bel altından vurmadan, birbirimize saygı çerçevesi içerisinde güzel bir şekilde devam etmesini canı gönülden temenni ediyorum. Özellikle aday adayı arkadaşlarımızdan bunu görmek istiyoruz. Yani önemli bir süreç, heyecanlarımız olacak, sinirleneceğiz belki de ama sabretmemiz lazım, olgun olmamız lazım. Birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmeliyiz. Hep hayır üzerine olmalıyız diyorum. Başkanımıza bu çıkmış olduğu yolda, başarılar diliyorum, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmanın ardından Başkan Özden, müracaat evraklarını Tezcan'a teslim etti. Daha sonra aday adaylığının hayırlara vesile olması için hep birlikte dua okundu. Destek için her yaştan yüzlerce vatandaş ve esnafın katıldığı programın ardından hatıra fotoğrafları çektirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk Belediye Başkanı Özden Aday Adaylığı Müracaatını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement