Çukurova Üniversitesi'ndeki Operasyon - Son Dakika
Yerel

Çukurova Üniversitesi'ndeki Operasyon

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Rektör Prof.Dr.Alper Akınoğlu, adliyeye sevk edildi.

18.06.2012 18:00

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında ÇÜ Rektörlük binasındaki makamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, savcılık talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, sağlık kontrolünden sonra getirildiği Emniyet Müdürlüğü'nde avukatı ile bir süre görüştü.

Daha sonra susma hakkını kullanacağını, savcılıkta ifade vereceğini belirten Akınoğlu, savcının talimatıyla adliyeye sevk edildi.

CMK 250. maddeyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce, ÇÜ'de yapılan ihalelerle ilgili olarak "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, rektörlük, idari bina ve Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun ikametinde 15 haziran tarihinde arama yapmış, yaklaşık 11 saat süren arama sonucu aralarında üniversite personeli ve müteahhitlerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çukurova Üniversitesi'ndeki Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement