Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Cumhuriyet Anadolu Lisesi\'nde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin düzenlediği programda Çanakkale Şehitleri anıldı.

17.03.2015 10:15

Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin düzenlediği programda Çanakkale Şehitleri anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinliğe, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Eskişehir İl Eğitim Müdürü Necmi Özen ve çok sayıda davetli katıldı. Yunus Emre Kültür Merkezinin koridorunda Cumhuriyet Anadolu Lisesinin hazırladığı "Fotoğraflarla Çanakkale" sergisi büyük beğeni topladı. Çanakkale'de savaşında şehit olan Eskişehirli askerlerimizin isimlerinin de bulunduğu tablo konuklar tarafından uzun süre incelendi. Daha sonra salona geçen davetliler, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin koro şeklinde söylediği Çanakkale türküleri ile duygusal anlar yaşadı.

KONSERDE ASKER TÜRKÜLERİ

Çanakkale Zaferinin 100. yılını kutladıklarını aktaran Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Selim Yavuz, "Adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir büyük zaferdir. Dolayısıyla bizde okulumuz olarak bu zaferi 100. yıla yakışır bir coşkuyla kutlamak ve anmak istedik. Okul olarak bu hafta boyunca bir çok etkinlik düzenledik. İlk olarak Çanakkale'den atletlerimizin getirdiği Çanakkale'nin deniz suyu ve toprağını İstasyon meydanında karşıladık ve Vilayet meydanında bir anma töreni gerçekleştirdik. Bu akşam ise okulumuzun müzik öğretmeni Ahmet Suat Çakır'ın koro şefliğinde ve okulumuzdaki öğrencilerinin katılımıyla hazırlanmış bir anma konseri tertipliyoruz. Bu konserimizde asker türkülerine yer verdik" dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖĞLEN YEMEĞİNDE KURU EKMEK VE HOŞAF SUNACAĞIZ

Cumhuriyet Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Faruk Şolpan'ın sahip olduğu, çok değerli bir Çanakkale savaşında kullanılmış ürünlerin koleksiyonun olduğunu aktaran Yavuz, "Bu koleksiyonu 18 Martta okulumuzun birinci katında sergileyeceğiz ve üç gün boyunca vatandaşlarımız tarafından da gezilebilecek. Çanakkale savaşında askerlerimiz aç kalmışlar ve kuru ekmek, hoşafa talim etmişler. Biz de serginin ardından bu zaferin ne kadar zor şartlar altında kazanıldığını göstermek için pansiyonda kalan öğrencilerimize öğle yemeğinde kuru ekmek ve hoşaftan oluşan bir menü sunacağız. Öğrencilerimizin o günün şartlarını daha iyi idrak etmeleri için bu etkinliği tertipleyeceğiz. Bu etkinliklerimizin tamamına Eskişehir halkımızı da davet ediyoruz. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı - Son Dakika


Advertisement