Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun'dan Başladı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun'dan Başladı

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun\'dan Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri'nin 9.'su Samsun'dan başladı.

30.10.2012 15:25

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri'nin 9.'su Samsun'dan başladı.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri'nin Samsun'dan başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere yönelik olan projenin ilkinin 2004 yılında 18 Mart Çanakkale Eğitim Gezileri, adı altında başladığını 2006 yılında genişletilerek, 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri' adıyla sürdürüldüğünü söyledi. Müdür Cora, "Eğitim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı'nın önemi ni kavramalarında katkıda bulunmak için her sene bu program düzenleniyor. Bu yıl aralarında Sinop, Tokat, Ordu ve Giresun illerinden de katılan öğrencilerle beraber Çanakkale'ye toplam 160'a yakın öğrencimizi göndereceğiz. Ben projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. tarihi mekan olan uğurlayacağımız öğrencilerimize ise hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora'nın konuşmasından sonra İlkadım Sema Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterileri ve 2011 yılında düzenlenen geziye katılan Edabur Hezer isimli öğrencinin gördüklerini ve anılarını anlatmasıyla devam etti. Tören, protokol üyelerinin ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Öte yandan yarın sabah yola çıkacak olan öğrencilerin 04 Kasım Pazar günü Samsun'a dönecekleri bildirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun'dan Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement