Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Tavlu Kazakbiev, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Konya'da, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk'ü ziyaret etti.
Öztürk, yaptığı konuşmada, tarihi ve kültürel dostluğu olan Türkiye'yle Dağıstan arasındaki ticari ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını belirtti.
Her iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel birlikteliğin ekonomik ilişkilerde de sergilenmesini ümit ettiklerini söyleyen Öztürk, Konya'nın Türkiye dış ticaretinde ilk sıralarda yer almamasının üzüntü verici bir durum olduğunu ifade etti.
Kazakbiev de Konya ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.
Kültürel ve sosyal alanda geliştirilen ilişkilerin ekonomik ilişkilerde de olumlu yansıyacağına inandıklarını dile getiren Kazakbiev, şunları kaydetti:
"Dağıstan, Rusya ve Ortadoğu arasında kuzey-güney geçişini sağlayan köprü konumundadır. Konyalı iş adamlarımızı, Konya Ticaret Odası aracılığıyla ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Ticari iş birliğimizin artırılması için her türlü iş birliğine hazırız."
Yayıncı: Murat Aslan - KONYA
Son Dakika › Yerel › Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Kazakbiev'den Kto Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk'e Ziyaret - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?