Muğla Ormanları Yanıyor - Son Dakika
Yerel

Muğla Ormanları Yanıyor

Muğla Ormanları Yanıyor

Dalaman ilçesine bağlı Akaya köyü civarında gece yarısı meydana gelen yangın halen devam ediyor.

18.08.2013 11:20  Güncelleme: 12:24

Dalaman İlçesi'ne bağlı Akaya Köyü civarında gece yarısı meydana gelen yangın halen devam ediyor. Havadan ve karadan söndürme çalışmalarının devam ettiği yangında yanan alan sayısı her geçen dakika artarken, Vali Güvençer ve yetkililer söndürme çalışmalarını takip ediyor.

Dalaman ile Ortaca arasında devam eden yangını söndürmek için 1 ucak havadan kontrol ederken 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 31 dozer, 45 arazöz, 14 su tankeri, 7 rencers, 500 Orman Yangın söndürme işçisi ve köylü vatandaşların çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 250 hektarlık ormanlık alan yanmasına rağmen, yangın halen devam ediyor.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Jandarma Komutanı İbrahim Dündar. Orman Bölge Baş Müdürü Ali Yıldırım bölgede çalışmaları takip ediyor.

Yangın hakkında bilgi veren Orman Bölge Baş Müdürü Ali Yıldırım; " Yangın rüzgarın etkisiyle çok kısa zaman içinde yayılıp, genç ormanlarımız yanmıştır. Dalaman ilçesi'nin Akaya Köyü'nde başlayan yangın çayı geçip, hızla yayılarak Ortaca İlçesi'ne kadar gelmiştir. Şu anda kontrol altına aldığımız bir nokta yok. Tamamen rüzgarın etkisiyle devam etmektedir. Orman Bölge Baş Müdürlüğümüze bağlı takviye ekiplerimiz şu anda yoldalar gelmek üzerelerdir. Havanın ışınlamasıyla birlikte hava uçaklarımız ile helikopterlerimiz yangın alanına gelip, müdahale yapacaktır. Eğer rüzgar kesilirse işimiz kolaylaşacak" diye konuştu.

Yangın ile ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Hakan Güvençer ise; "Dalaman İlçemizde gece saat 1.45 sıralarında orman yangını meydana geldi. Orman Bölge Başmüdürü ekipleri ile hemen müdahale edildi. Ben de saat 04.00 sıralarında yangın hareket Merkezine geldim. Yetkililerden bilgi aldım. 300 hektar civarında ormanın zarar gördüğü şimdilik tespit edilmiş durumdadır. Saat 06.30 dan itibaren havadan müdahale başladı. 3 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopter ile yangına müdahale ediliyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla Ormanları Yanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement