Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarına göreve iade kararı suç duyurusuyla karşılandı - Son Dakika
Yerel

Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarına göreve iade kararı suç duyurusuyla karşılandı

Danıştay\'ın FETÖ\'den ihraç edilen yargı mensuplarına göreve iade kararı suç duyurusuyla karşılandı

Danıştay 5. Dairesi, FETÖ'den ihraç edilen 450 yargı mensubunun görevine geri dönmesine karar verdi. Bu karar üzerine Fetulahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu, Danıştay üyeleri hakkında İzmir'den suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunan TAYDER Başkanı Muhammed Gömük, kararın toplumun vicdanını derinden yaraladığını belirtti ve hukuk önünde hesap sormaktan imtina etmeyeceklerini vurguladı.

16.02.2024 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay 5. Dairesinin, FETÖ'den ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararı verdiği ortaya çıkarken, Fetulahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu, Danıştay'ın üyeleri hakkında İzmir'den suç duyurusunda bulundu.

Danıştay 5. Dairesi, FETÖ'den ihraç edilen 450 yargı mensubunun görevine geri dönmesine karar vermişti. Danıştay 5. Dairesi karara gerekçe olarak, belge ve bilgilerin irtibat ve iltisak için yeterli olmadığını gösterdi.

Bu gelişmelerin ardından Fetulahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformunun resmi uzantısı Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER), Danıştay üyeleri hakkında İzmir'den suç duyurusunda bulundu.

"Kararla toplumun vicdanı derinden yaralanmıştır"

Suç duyurusunda bulunmalarına ilişkin konuşan TAYDER Başkanı Muhammed Gömük, bu kararla Danıştay'ın skandala imza attığını söyledi.

Gömük, "FETÖ iltisakları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 yargı mensubunun, Danıştay 5. Dairesi tarafından istikrar kazanmış içtihatlara ve hukuk teamüllerine zıt bir manevra ile göreve iade edilmeleri kararları sonrası toplumun vicdanı derinden yaralanmıştır. Hukuk ve vicdanla bağdaşmayan, milletin yargıya olan güvenini temelden sarsan pek manalı yargı kararları derhal düzeltilmelidir. TAYDER olarak hukuk önünde hesap sormaktan hiçbir zaman imtina etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın konuya ilişkin dediği gibi Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değildir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarına göreve iade kararı suç duyurusuyla karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement