Darıca'da Katı Atık Toplama Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Darıca'da Katı Atık Toplama Merkezi Açıldı

Darıca\'da Katı Atık Toplama Merkezi Açıldı

Darıca Belediyesi Katı Atık Toplama Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

01.06.2016 18:06

Darıca Belediyesi Katı Atık Toplama Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kocaeli'nin Darıca İlçesi Osman Gazi Mahallesi'nde Darıca Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Toplama Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Doğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve çevre temizlik işçileri katıldı. 825 metrekare kapalı alan bin 425 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 2 bin 250 metrekare alan üzerine kurulan Katı Atık Toplama Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Programda konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Çevre ve temizlik anlamında örnek çalışmalara devam ediyoruz. Bizler göreve geldiğimizde ilk yaptığımız işlerden bir tanesi her evin önüne bir cöp konteynırı koyup, temiz bir sokakla halkımızın buluşmasını sağlamaktı. Temiz bir çevrede yaşamak, temiz bir belde de yaşamak her insanın hakkı olduğu gibi, bizlerinde bu çalışmaları yapmamız lazım" dedi.

Karabacak, "Çevre Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde 825 metrekare kapalı alan, 1 425 metre kare açık alan olmak üzere toplamda 2 bin 250 metrekare alan üzerinde kurduğumuz bu tesiste birçok işlem yapıyoruz. Vatandaşımızın evinde kullanım dışı bıraktığı ne tür malzeme varsa, çöpten, mobilyadan, elektronik eşyadan varıncaya kadar geri dönüşüme sağlayarak hem ekonomimize katkı sağlıyor, hem de çevremizi bu atıklardan korumuş oluyoruz" diyerek tesisin çevreye hiçbir şekilde zarar vermediğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılışın ardından protokol üyeleri tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Özellikle mobilya ve elektronik eşyaların ayrıştırılma süreçlerini inceleyen protokol üyeleri tesisin Kocaeli'de bir ilk olduğunu vurguladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca'da Katı Atık Toplama Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement