Deah'ta Laparoskopi Yöntemiyle Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Deah'ta Laparoskopi Yöntemiyle Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) ilk kez laparoskopi yöntemiyle safra kesesi ameliyatı yapıldı.

10.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) ilk kez laparoskopi yöntemiyle safra kesesi ameliyatı yapıldı.

DEAH'den yapılan açıklamada, hizmet kapasitesini sürekli genişleten Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilke daha imza atıldı.

Tıpta 'single port laparoskopik kolesistektomi" olarak tanımlanan metotla ilk kez, safra kesesi ameliyatı Hastane Başhekimi ve aynı zamanda genel cerrahlarından Prof. Dr. Yusuf Yağmur ile Op.Dr. Mahmut Dablan tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Yağmur, artık hastaların başka merkezlere veya metropol şehirlere gitmelerine gerek kalmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Burada en iyi şekilde ameliyatları başarıyla gerçekleştiriyoruz. Single port laparoskopik kolesistektomi metoduyla yapmış olduğumuz ameliyatın, hem hasta hem de hastane açısından bir çok pozitif yönde getirileri var. Her şeyden önce hastamızın, hastanede kalış süresi azalıyor. Bunun yanı sıra önceki ameliyatlara oranlara ağrıları çok daha hızlı bir şekilde azalıyor. Hastanın iyileşmesi kısa sürede gerçekleşiyor. Vücuttaki kesiler daha az olduğu için ameliyata bağlı izler ortadan kayboluyor, en önemlisi de açık ameliyatlarda rastlanan enfeksiyon riskleri en az seviyeye düşüyor."

Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Sema Nur Kartal da ameliyat için Ankara'ya gitmeyi düşündüğünü ifade ederek, "Ancak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sağlık alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları yakınlarımdan duyuyordum. Bu nedenle ameliyat olmaya karar verdim. Başhekim Yusuf Yağmur ve uzman ekibi, ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiler. Üstelik de hiçbir ücret ödemeden. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deah'ta Laparoskopi Yöntemiyle Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement