Demirtaş: "One Minute Ticarete Engel Olmadı" - Son Dakika
Yerel

Demirtaş: "One Minute Ticarete Engel Olmadı"

Demirtaş: "One Minute Ticarete Engel Olmadı"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ‘One Minute’ krizinin bile İsrail ile Türkiye arasındaki ticari işbirliğine gölge düşürmediğini ifade etti.

12.05.2014 13:04

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 'One Minute' krizinin bile İsrail ile Türkiye arasındaki ticari işbirliğine gölge düşürmediğini ifade etti.

İsrail İstanbul Başkonsolosu Mosche Kamhi İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Başkonsolosluk görevinin 4 ay sonra biteceğini ifade eden İsrail İstanbul Başkonsolosu Mosche Kamhi bugüne kadar en iyi görev yerinin Türkiye olduğunu ve görev süresinin çok olumlu geçtiğini söyledi.

"KRİZ BİTECEK"

Kamhi, Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi krizin son aşamasında olduğunu söyleyerek, "Türkiye ile İsrail arasında siyasi krize rağmen, ticari ve dostluk alanında çok iyi konumdayız. İzmir Bergama Belediyesince restore ettirilen Yabets Sinagogu'nun restore edilmesi gibi olaylar dostluğumuzu daha da pekiştirecektir" dedi.

"One minute bile İsrail ile olan ticaretimizi engelleyemedi" diyen Demirtaş şöyle konuştu: "2011 yılında iki ülke arasında ticari hacmimiz toplam 4 milyar 22 milyon, 2013 yılında ise 4 milyar 858 milyon TL. Yani bu kadar olumsuzluklara rağmen ticaret devam ediyor. Türkiye İsrail'den ürün ithalatında 9. Ülke. Türkiye ihracat yaptığı ülkeler arasında İsrail 5. sırada yer alıyor. Yakın zamanda İsrail'e ziyaret edeceklerini söyleyen Demirtaş, "Bugün Kiliseler, sinagogların bakımsız olması bizi çok üzüyor. Büyükşehir'in başlattığı projeler ile sinagogların restorasyonuna başlandı. İZKA'nın da vereceği destekle tarihi değerlerin birden ayağa kalkması sağlanacak."

Türkiye'den İsrail'e her gün 11 sefer olduğunu bu sefer sayılarından da iki ülke arasındaki ticari dostluğu kolaylıkla anlaşılacağını kaydeden Kamhi, İsrail'de Türkiye'nin dost bir ülke olduğunu her fırsatta aktaracağını dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demirtaş: 'One Minute Ticarete Engel Olmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement