Demokrat Eğitimciler Sendikası Çorum İl Başkan Yardımcısı Say Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Demokrat Eğitimciler Sendikası Çorum İl Başkan Yardımcısı Say Açıklaması

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Başkan Yardımcısı Yüksel Say, önce devlet değil, önce insan diyen bir anayasa istediklerini bildirdi.

03.01.2012 17:40

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Başkan Yardımcısı Yüksel Say, önce devlet değil, önce insan diyen bir anayasa istediklerini bildirdi.

Say yaptığı yazılı açıklamada, yeni anayasanın, toplumsal barışı ve bireyin özgürlüklerini güvenceye alan, ulusal ve uluslararası gelişmeler karşısında, hızlı ve etkin karar alabilen bir devlet yapılanmasını amaçlaması gerektiğini söyledi.

Yeni anayasanın adalet ve hak temelli bir anayasa olması gerektiğini vurgulayan Say, şunları kaydetti:

"Adalet ve hukukun olmadığı bir ülkede güvenlikten söz edilemez. Biz DES olarak, liderlerin, yöneticilerin, bir grubun veya zümrenin kutsallaştırılmasına da karşıyız. Bugüne kadar anayasalarımız elitist bir yaklaşımla ve bir toplum mühendisliği sonucunda bürokratik iktidarlarca hazırlanıp topluma dayatıldığı için, yeni anayasa yapım sürecine halk dahil edilsin istiyoruz. Anayasa dili açık, sade ve anlaşılır olsun. Bu anayasa ile kültürel mirasımızı en ileri uluslar arası platformlara taşıyacak, yeniden büyük Türkiye'yi kuracak ve yeryüzünün geleceğini barış, huzur, refah ve adaletten yana belirleyecek öncü bir millet haline gelmesi hedeflenmelidir. Önce devlet değil, önce insan diyen bir anayasa istiyoruz."

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demokrat Eğitimciler Sendikası Çorum İl Başkan Yardımcısı Say Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement