Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Doğan Bermek, "Demokratikleşme paketi açıklanmadan önce basın yayın kuruluşları ve hükumet tarafından Alevilere yönelik toplumsal beklenti yaratılması yanlıştı" dedi.
Bermek, Uşak Işık Çakır Sultan Cem ve Kültür Evi açılışı öncesi gazetecilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Pakette Alevilere yönelik bir düzenlemenin bulunmamasını eleştiren Bermek, bu durumun Alevilerde kırılma yaşattığını iddia etti.
Bermek, şöyle konuştu:
"Demokratikleşme paketi açıklanmadan önce basın yayın kuruluşları ve hükumet tarafından Alevilere yönelik toplumsal beklenti yaratılması yanlıştı. Dün açıklanan paketten Aleviler'e yönelik bir düzenlemenin çıkmaması elbette bir kırılma yarattı. Bu beklentiyi yaratan bizler değiliz. Bu beklentinin yaratılması yanlıştı. Bir ülkede bu kadar büyük bir grubun temel haklarını gözardı ederek demokratikleşme iddiasında bulunulamaz. Bu kadar beklentiyi yarattıktan sonra hayal krıklığı üretmek acaba bir tahrikmidir, kırılma yaratmak için yapılmış kasıtlı bir davranışmıdır diye akla geliyor."
Bermek'in açıklamasının ardından Uşak Işık Çakır Sultan Cem ve Kültür Evi'nin açılışı yapıldı.
Açılışa, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Emniyet Müdürü Ogun Toprak ile bazı kurum müdürleri ve davetliler katıldı. - Uşak
Son Dakika › Yerel › Demokratikleşme Paketi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?