Denizli'de zincir marketlerde sıvı yağ denetimleri devam ediyor - Son Dakika
Yerel

Denizli'de zincir marketlerde sıvı yağ denetimleri devam ediyor

Denizli'de zincir marketlerde sıvı yağ denetimleri devam ediyor Denizli'de BİM, A101 ve Migros gibi zincir marketlerin yanı sıra yerel alış merkezlerinde de sıvı yağ denetimi sıklaştırıldı.

09.03.2022 13:51  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de zincir marketlerde sıvı yağ denetimleri devam ediyor

DENİZLİ - Denizli'de BİM, A101 ve Migros gibi zincir marketlerin yanı sıra yerel alış merkezlerinde de sıvı yağ denetimi sıklaştırıldı.

Geçtiğimiz ay hükümetin fahiş fiyat artışı ve stokçulukla ilgili olarak, Meclis Genel Kurulu'nda, stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını içeren kanun teklifi kabul edilmesi ile birlikte tüm ülke genelinde olduğu gibi Pamukkale ilçesindeki BİM, A101 ve Migros gibi zincir marketlerin yanı sıra yerel alış veriş merkezlerinde de sıvı yağ denetimler daha da sıklaştırıldı.

Stok giriş ile etiket fiyatları denetleniyor

Yağ fiyatlarındaki ani artış ve raflarda yağ kalmamasıyla ilgili yoğun bir şikayet alan zabıta ekipleri ilçedeki marketlerde reyon ve depo denetimlerini gerçekleştirdi. Denizli Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte Pamukkale ilçesindeki marketlerde yapılan denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçmeyi hedefleyen Pamukkale Belediyesi Zabıta ekipleri, ürünlerin fahiş fiyattan satılarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde edilmemesi için, stok giriş fiyatı ile reyondaki fiyat etiketlerini de kontrol ediyor. Ekipler aynı zamanda daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile o anki kayıtları da karşılaştırarak fahiş fiyatları tespit ediyor. Uygunsuz duruma sebep olan işletmelere de anında tutanak tutularak, cezai işlem sürecini başlatılıyor.

Denizli\'de zincir marketlerde sıvı yağ denetimleri devam ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli'de zincir marketlerde sıvı yağ denetimleri devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement