Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden Kaza Tutanak Raporu Hatırlatması - Son Dakika
Yerel

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden Kaza Tutanak Raporu Hatırlatması

Denizli Emniyet Müdürlüğü, trafik kazası neticesi ölüm veya yaralanma yoksa, sürücü alkollü ve akıl sağlığı bakımından şüpheli görünmüyorsa, kamu kurumuna ait bir araç değilse, kamu kurumuna ait eşyaya zarar vermemişse, kazaya karışanların...

25.01.2012 16:41

Denizli Emniyet Müdürlüğü, trafik kazası neticesi ölüm veya yaralanma yoksa, sürücü alkollü ve akıl sağlığı bakımından şüpheli görünmüyorsa, kamu kurumuna ait bir araç değilse, kamu kurumuna ait eşyaya zarar vermemişse, kazaya karışanların aralarında anlaşarak kendi kaza raporlarını tutabileceklerini hatırlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 81. maddesinde "Yalnız maddi hasar meydana gelen kazalarda, kazaya dahil kişilerin tümü, yetkili ve görevli kişinin gelmesine lüzum görmezlerse, bunu aralarında yazılı olarak saptamak suretiyle kaza yerinden ayrılabilirler" hükmünün 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği belirtildi.

Yürürlüğe giren yasanın uygulamasında sıkıntılar yaşandığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uygulamada araç sürücülerinin konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını görüyoruz. Bilgi sahibi olmakla birlikte 155 Polis hatlarından sadece matbu kaza tutanakları bulunmadığı için yardım isteyenler de oluyor. Bu tür ihbarlar, ekiplerimizin gereksiz iş yükünün artmasına sebep olmaktadır. Trafik kazası neticesi ölüm veya yaralanma yoksa, sürücü alkollü ve akıl sağlığı bakımından şüpheli görünmüyorsa, kamu kurumuna ait bir araç değilse, kamu kurumuna ait eşyaya zarar vermemişse, kazaya karışanlar aralarında anlaşarak kendi kaza raporlarını tutabileceklerdir."

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden Kaza Tutanak Raporu Hatırlatması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement