"Deri Kanserlerinden Korunma" Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Yerel

"Deri Kanserlerinden Korunma" Eğitimleri Başladı

"Deri Kanserlerinden Korunma" Eğitimleri Başladı

Euromelanoma çalışması kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Melih Akyol tarafından "Deri Kanserlerinden Korunma" konulu bilgilendirme toplantıları başladı.Dr.Hikmet Boran Konferans...

26.06.2013 18:00

Euromelanoma çalışması kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Melih Akyol tarafından "Deri Kanserlerinden Korunma" konulu bilgilendirme toplantıları başladı.

Dr. Hikmet Boran Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda hastane personeline deri tümörlerinden korunmak için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verildi.

Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Akyol, deri kanserlerinden korunmada fiziksel etkenlerin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Fark et, yok et" sloganıyla çalışmalarımıza başladık. Okulların açılmasıyla birlikte çeşitli taramalar ve bilgilendirme toplantıları yapacağız." dedi.

Vücuttaki benlerin kontrolünün deri kanserinden korunmak için kişiler tarafından kontrol edilmesinin önemine değinen Akyol, "Hepimizin doğuştan yada daha sonradan benleri çıkabilir. Aslında benlerin hepsi kötü değil. Fakat bu benlerde oluşabilecek değişikliklere dikkat ederek, pek çok deri kanserinden korunmamız mümkün olabilir. İnsanlarımızın kendi benlerini, derilerini muayene etmesiyle bir takım sonuçlara varabilirler. Eğer benlerinin büyüklükleri 6 milimetrenin üzerindeyse, benlerinin kenarları şekilsiz değişik haller almaya başlamışsa yada benleri birden fazla renk içeriyorsa bu benlerin Atipik bazı değişimlere uğradığını gösterir" diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısı Prof. Dr. Melih Akyol'un cilt kanserinin belirtileri, dikkat edilmesi gereken ben türleri, cilt kontrolü, risk grupları ve alınması gereken önlemler hakkında da bilgiler verilmesinin ardından sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Deri Kanserlerinden Korunma' Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement