Devlet-Millet Özel İdarenin İftarında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Devlet-Millet Özel İdarenin İftarında Buluştu

Devlet-Millet Özel İdarenin İftarında Buluştu

Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde hizmet erkinin en önemli sac ayakları olan atanmış ve seçilmişler bir araya geldi.

06.08.2013 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde hizmet erkinin en önemli sac ayakları olan atanmış ve seçilmişler bir araya geldi.

Özel İdare Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Sayıştay Başdenetçisi Fahri Aydın, Sayıştay Uzman Denetçisi Tezcan Biçer, Vali Yardımcıları Armağan Önal, Cahit Karatepe, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi Birim Müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan ve 70'den fazla köy ve mahalle muhtarı katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane düzeyinde güzel bir ekip çalışması yaptıklarını, gerek Ankara'da ki Milletvekilleri gerekse ildeki ekip ve muhtarlarla birlikte koordineli bir çalışmanın söz konusu olduğunu söyledi.

Tüm ihtiyaçların koordineli bir şekilde çözümü için çaba gösterdiklerini dile getiren Vali Mayda, İl Özel İdaresine yeni alınan iş makinesi ve personel takviyesi ile hizmetlerin yapılan program çerçevesinde köylerde sürdüğünü belirtti.

Maddi anlamda da gerek bütçe öz kaynakları, gerekse de merkezi yönetimden sağlanan ek kaynaklar olduğunu dile getiren Vali Mayda, özellikle Gümüşhane'yi ziyarete gelen tüm Bakanlardan bir miktar kaynak aldıklarını söyledi.

"HES'LERDEN 14 MİLYON GELECEK"

Vali Mayda, Gümüşhane'de işletilen madenlerden pay alan İl Özel İdaresinin önümüzdeki yıldan itibaren işletilen Hidro Elektrik Santrallerinden (HES) de pay almaya başlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Önümüzdeki yıl içerisinde HES'lerden de aynı madenlerdeki gibi Özel İdare payını almaya başlayacağız. Hesaplarımız aynı şekilde tahakkuk ettiği takdirde ilave bir bütçe geliri de onlardan sağlamış olacağız. Şuanda sadece madenlerden almaktayız ama önümüzdeki yıllardan itibaren de HES'lerden de satılan enerjiden de ciddi bir para girdisi olacak. Enerji Bakanımızın ifadesine göre 14 milyon civarında bir kaynak elde etmiş olacağız. Bu bizim kendi öz gelirimizden de fazla bir kaynak. Bunu da inşallah şehrimizin hizmetine önümüzdeki yıldan itibaren sunmuş olacağız."

KÖYDES çalışmalarının 7 milyonu aşan bir kaynakla yıl içerisinde devam ettiğini de hatırlatan Vali Mayda, "İnşallah önümüzdeki dönemde il merkezinde kamu hizmetlerinden ne ölçüde yararlanılıyorsa, köylerimizde de inşallah o şekilde bir yararlanma söz konusu olacak. Bu ekibin onu da gerçekleştireceğine inanıyorum." dedi.

"ZOR COĞRAFYAYA RAĞMEN TÜM KÖYLERİN ŞEHİR SEVİYESİNDE HİZMET ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında böyle bir toplantıda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Akdoğan, eğitimden sağlığa, ulaşımdan spora varıncaya kadar her türlü alanda hizmet veren bir kuruluş olduklarını belirterek, Gümüşhane'nin zorlu coğrafyasına rağmen tüm imkanları seferber ederek her köyün şehir-ilçe seviyesinde hizmet alması için çalıştıklarını söyledi.

Vali Mayda ve Genel Sekreter Akdoğan, toplantıda şimdiden tüm muhtarların Ramazan Bayramını kutlamayı da ihmal etmedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devlet-Millet Özel İdarenin İftarında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement